EDITORIALEMERITA VAZUT!

Torturat pentru Hristos, povestea lui Richard Wurmbrand

Poate că unii dintre dumneavoastră nu știți cine a fost Richard Wurmbrand, dar poate cunoașteți lucrarea pe care a fondat-o. Misiunea „Vocea martirilor” susține Biserica persecutată și cheamă bisericile să se roage în următoarele două săptămâni pentru creștinii care suferă din cauza credinței lor. Misiunea a realizat un video care ne spune povestea lui Richard Wurmbrand. Priviți. În data de 29 februarie 1948, un pastor a fost răpit de pe străzile din România. El a fost dispărut timp de 14 ani și a fost torturat pentru că a refuzat să renunțe la Hristos. În mijlocul suferinței, el a simțit puterea incredibilă a dragostei lui Hristos.

Din însemnările lui Richard Wurmbrand RUGĂCIUNEA ÎN SINGURĂTATE „După ce am fost arestat, am petrecut următorii trei ani într-o celulă de izolare. Destul cât să aducă pe oricine în pragul nebuniei. Martirul Savonarola a scris: „Sunt unii oameni care cred în Dumnezeu și sunt alții care doar cred că ei cred.” Acum eram în situația în care mă întrebam dacă eu cred în Dumnezeu. Suntem persecutați, dar nu și abandonați. „Te rog să nu ne abandonezi acum.” Soția mea, Sabina, a fost și ea arestată. Fiul meu, Mihai, a rămas orfan. Sabina a petrecut următoarele 18 luni într-un lagăr de muncă de lângă Dunăre. În acele ore întunecate, singura mea nădejde era rugăciunea. Bineînțeles că rugăciunea era interzisă în închisoare. Deși eram bătut tot mă rugam în fiecare zi. Mă rugam ca Dumnezeu să îmi dea putere să pot îndura.

Bineînțeles că mă rugam și pentru familia mea. Atât de des și tare mi-au lovit picioarele, încât nu am mai putut umbla normal vreodată. Îmi pare rău pentru omul ucis de un crocodil, dar nu pot să îi reproșez nimic crocodilului. Am înțeles că același lucru se poate spune și despre torționarii mei. Comunismul le-a luat orice urmă de umanitate. Numai dragostea lui Dumnezeu o putea restaura. Uram păcatul, dar nu și păcătosul. Pe unii îi câștigam pentru Hristos. „Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc.” – Isus Rugați-vă pentru prizonieri. Și pentru cei care îi persecută. Știre difuzată în emisiunea Mapamond Creștin 695 – 12 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura