Reclame
ULTIMELE STIRI

Ce să fac dacă sufăr de depresie?


Sunt în depresie… Ce să fac? Pastorul Ilie Popa răspunde oferindu-ne o perspectivă biblică. Depresia nu este de fiecare dată de natură spirituală. Eu recomand ca prima dată să consulte un medic. E posibil ca depresia să fie de natură biologică, un dezechlibru hormonal sau o deficiență a unei substanțe în corp. De asemenea, depresia poate să aibă și o cauză spirituală, și nu neapărat demonică. Poate fi la nivel emoțional, o întristare, o pierdere, un eșec, poate chiar un șoc care duce la depresie. Prima oară eu recomand să se consulte un medic. Și dacă medicii nu dau nici un diagnostic, și nu este nici un tratament, trebuie să abordezi un slujitor al Evangheliei, ca să se roage împreună cu tine, să stea de vorbă, eventual să facă consiliere, ca să vadă care este cauza spirituală a depresiei. În lucrarea noastră de slujire am întâlnit persoane care erau spitalizate pentru depresie, medicii îi tratau cu medicamente, dar depresia lor era de natură spirituală (nu demonică – nu de fiecare dată este de natură demonică, dar de natură spirituală), ne-am rugat împreună, am făcut consiliere, și persoana respectivă a fost restaurată, a reînceput viața normală, a început serviciul, o viață de familie normală.

Ne încredem în Dumnezeu, și vestea bună este aceasta: Domnul Isus Hristos a murit pe cruce pentru toate suferințele, pentru cei cu inima zdrobită, pentru cei cu duhul mâhnit (Isaia 61), și pentru oamenii care trec prin depresie. Le recomand să solicite ajutor, pot să telefoneze la Alfa Omega TV, să spună că trec prin depresie, și au nevoie de ajutor în rugăciune, au nevoie de sfaturi, fiindcă nici schizofrenia, nici depresia nu au ultimul cuvânt asupra oamenilor, este vindecare, este restaurare, este remediere. Cunoaștem o doamnă din București, era în depresie, într-o fază foarte avansată, auzea voci, nu putea să doarmă în ciuda tratamentului, nu mai putea merge la servici, se temea de mulțime, trăia izolat. Am vizitat-o acasă cu soția, am stat de vorba cu ea, și ne-am rugat împreună. Depresia ei era de natură spirituală, avea o înțelegere greșită asupra mai multor lucruri, valori. În momentul în care stat de vorbă și i-am explicat sistemul de valori și adevărul despre problemele prin care trecea, s-a trezit ca dintr-un coșmar, și expresia ei a fost cam aceasta: „Și cum, eu am crezut o minciună toți anii aceștia? Mi-a distrus viața o minciună?” Și i-am răspuns “Da, ai crezut o minciună, și minciuna aceasta ți-a distrus viața”.

Vreau să vă spun că după discuția cu persoana respectivă, ea a fost restaurată, și-a început activitatea, serviciul, a primit un copil, pentru că a fost restaurată și viața ei de familie. Și mai mult decât atât, acum ea ajută peresoanele care trec prin depresie. O altă situație a fost a unei doamne din Sibiu, suferea de depresie. Ea era în spital, soțul o lua acasă la sfârșit de săptămână sub semnătură, și o aducea înapoi la sfârșit de săptămână la spital, și m-a contactat și ne-am rugat la telefon împreună cu soțul ei. În timp ce ne rugam, am primit încredințarea în sufletul meu că depresia ei nu e de natură spirituală, ci de natură organică, biologică. Și m-am rugat pentru vindecarea glandei tiroide, și i-am spus că atunci când se va duce înapoi în spital, să stea de vorbă cu medicul curant, și să facă toate investigațiile pentru glanda tiroidă. Noi ne-am rugat pentru vindecare biologică, fizică, chiar dacă ea primea tratament psihiatric. Asta a fost la sfârșit de săptămână. Miercurea următoare a făcut testele, și medicul i-a redus la jumătate tratamentul, și în scurtă vreme a fost externată și a reînceput viața normală de familie, activitatea profesională. Dumnezeu a restaurat-o și a vindecat-o de depresie. Deci depresia poate să fie de natură organică dar cu manifestare în depresie, și oamenii o tratează greșit prin psihiatrie, sau e posibil să fie de natură spirituală. Nu putem generaliza, fiecare caz trebuie tratat separat, dar vestea bună este aceasta: Pentru fiecare caz de depresie sau de schizofrenie, există vindecare.

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/
Despre ADMIN (20753 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: