EDITORIALE

E definiția căsătoriei o problemă suficient de importantă pentru a diviza Biserica?

Întrucât dezbaterile teologice privind sexualitatea și căsătoria devin din ce în ce mai importante, numeroase confesiuni creștine sunt rugate să-și clarifice părerile.

Un proiect de lege pro-LGBT din Spania, care ar putea pedepsi grav școlile, companiile și mass-media care nu promovează „diversitatea sexuală”, a ridicat noi întrebări în rândul creștinilor evanghelici din țară.

În timp ce majoritatea evanghelicilor își exprimă îngrijorarea cu privire la restricționarea libertății de exprimare și a libertății religioase, există o minoritate de creștini care și-au exprimat în mod public identificarea cu ideologia de gen, cerând redefinirea căsătoriei.

În Finlanda, dezbaterea din cadrul Bisericii Luterane durează de luni întregi, iar teologii evanghelici au fost presați să apere principiile biblice.

Vechile biserici reformate franceze au votat să înceapă să oficieze căsătorii între homosexuali în 2015. După câteva luni, un grup de pastori protestanți evanghelici au creat grupuri specifice care apără autoritatea învățăturilor biblice în domeniul sexualității și altor probleme. Între timp, a crescut influența Consiliului Național Evanghelic al Franței (CNEF), care unește majoritatea evanghelicilor (penticostali, baptiști, etc.), având o poziție care îl diferențiază de grupurile liberale.

Și în Belgia s-au clarificat pozițiile în ultimii ani.

Biserica Anglicană este, de asemenea, în mijlocul unei dezbateriavând creștini care au experimentat atracția de persoane de același sex și care spun că se simt „agresați” de către militanții LGBT din cauza dorinței lor de a respecta definiția biblică a căsătoriei. Ceremoniile între transsexuali este un alt subiect de discuție.

Mișcarea GAFCON, care unește bisericile anglicane non-liberale din lume (o mare majoritate a lor), a spus foarte clar că una dintre prioritățile sale majore este apărarea căsătoriei. Asta a inclus și numirea controversată a unui „episcop misionar” în Anglia.

Între timp, Biserica Episcopală Scoțiană tocmai a aprobat căsătoriile între persoane de același sex, iar alte biserici spun că depărtarea lor de la principiile biblice nu va face decât să le golească bisericile și mai mult.

În Europa de Est, subiectul homosexualitații nu a fost o chestiune teologică majoră până în prezent, cu țări precum România care exclude căsătoria între persoane de același sex.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7530-e-definitia-casatoriei-o-problema-suficient-de-importanta-pentru-a-diviza-biserica#ixzz4xRyNMe74
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: