EDITORIALE

Cum să fi un creștin roditor în era internetului pastor Gabi Zagrean

Rodirea reprezinta caracterul nostru. Ceea ce suntem noi, eu si cu tine (pentru cei mai tineri), eu si cu dvs. atunci cand nu ne vede nimeni. Asta inseamna a rodi. Ca vedeti, ca in rest, incercam si noi sa ne comportam intr-un anumit mod. „Vezi ca ne aude cineva!” – atunci avem un alt comportament pentru ca ne vede cineva, nu pentru ca asa suntem noi. Noi suntem cum suntem. Dar pentru ca ne vede lumea, pentru ca ne aude cineva, reactionam in general destul de pozitiv, dar nu suntem noi aia.

RODIREA ESTE ACELE TRASATURI SI ACELE COMPORTAMENTE PE CARE LE AVEM IN VIATA NOASTRA FARA SA FIE INFLUENTATE DE NIMIC DIN AFARA.

Pavel vorbeste in Galateni de cele noua roade ale Duhului Sfant care reprezinta insusirile unui crestin adevarat. Aceste noua roade ale Duhului Sfant reprezinta faptul ca noi suntem copiii lui Dumnezeu, Hristos este in noi, Duhul Sfant este in noi si cu adevarat l-am intalnit pe Dumnezeul cel adevarat. Aceste noua roade ale Duhului Sfant le putem imparti in trei. Trei roade ale Duhului Sfant, prin ele, asa cum este scris in Ioan 15, daca veti aduce multa roada, a spus Isus Hristos, prin aceasta, Tatal va fi proslavit. Prin trei roade care le aducem in vietile noastre, Dumnezeu este proslavit. Prin alte trei roade oamenii, care vin in contact cu noi, sunt binecuvantati. [..] La ora asta cand vorbesc, ori sunt o binecuvantare pentru semenii mei, ori sunt un blestem pentru semenii mei. Ori prin ceea ce fac ii binecuvantez, ii incurajez, ori ii ranesc. Depinde ce rodesc. [..]Trei din roadele Duhului Sfant sunt pentru semeni. Dumnezeu te-a binecuvantat ca sa fi o binecuvantare pentru altii. Si alte trei din roadele Duhului Sfant sunt pentru noi. Dumnezeu n-a uitat de noi.

Trei roade prin care Dumnezeu este glorificat:
1.Prima este dragostea. Dumnezeu vrea sa-L iubm pe El.
2.O a doua roada a Duhului Sfant este bucuria care merge spre Dumnezeu. De aceea a spus David: Doamne, sa nu-mi iei bucuria mantuirii. Bucuria prin care te laud tot timpul ca Tu m-ai mantuit. De aceea, toti copiii lui Dumnezeu, dupa ce Domnul ne-a mantuit, prima caracteristica a unui om mantuit este ca este foarte bucuros si Il lauda pe Dumnezeu si striga si Il lauda pe Dumnezeu cu glas tare. De aceea, bisericile care nu-L lauda pe Dumnezeu , nu rodesc. Prin aceasta, Tatal va fi proslavit, daca aduceti multa roada. Pai, cum va fi proslavit? Pentru ca bucuria bisericii, bucuria adunarii, bucuria mantuitelor si a mantuitilor este ca un vulcan care arde si clocoteste in inimile noastre. Si prin aceasta, Duhul Sfant din noi Il glorifica pe Dumnezeu. Poporul lui Dumnezeu se bucura. oamenii mantuiti se bucura. [..] Deci, bucuria inseamna a proslavi pe Dumnezeu prin vietile noastre.
3.O a treia roada care merge spre Dumnezeu este credinciosia. Dumnezeu sa ne ajute sa ramanem credinciosi lui Dumnezeu pana la capat.

Trei roade sunt pentru semeni ;
1.Indelunga rabdare – Atunci cand aveti rabdare si indelunga rabdare cu oamenii, sa stiti ca oamenii sunt uimiti. Dupa roadele lor ii veti cunoaste.
2.O a doua roada pe care o asteapta de la mine si de la dvs. este facerea de bine. Sunt dispus sa fac bine? Daca stiu ca trebuie sa fac un bine si nu-l fac, savarsesc un pacat. Asa ca de dimineata pana seara, trebuie sa stiti si sa stiu ca Dumnezeu a pregatit faptele bune mai dinainte ca sa umblam in ele. Iar un om care rodeste pentru semeni este un om si o persoana care vrea sa faca bine. Cui? De la dusman si pana la prieten. Stiti ca regele David, dupa ce a fost inscaunat dupa ani de zile in care Saul l-a urmarit, si a simtit de cateva ori ca a zburat sulita pe langa urechile lui si si-a vazut moartea, pe nedrept, dupa ce a ajuns pe tron, s-a ridicat odata si a zis: Mai este cineva din casa lui Saul? A mai ramas cineva? Si toti asteptau: acuma vedem si noi o razbunare pe fata. Oamenii in preajma voastra sunt setosi de razbunari de sange, ca asa-i societatea asta. Stim si in Vechiul Testament: ochi pentru ochi si dinte pentru dinte. Si toti asteptau: Mai este cineva din casa lui Saul? PENTRU CA VREAU SA-I FAC BINE! Asta-i roada Duhului Sfant. ‘Vreau sa ma port cu persoana asta cu o bunatate ca bunatatea lui Dumnezeu. Sa spuna toata adunarea Aleluia! Cati suntem dispusi sa aratam fata de potentialii nosti dusmani sau din neamul lor, o bunatate ca bunatatea lui Dumnezeu? Poate singurul efort pe care il mai putem face e sa fim indiferenti fata de ei. Prin asta am fi- ‘Mai, sunt pocait’. Roadele Duhului Sfant nu sunt simple, dar avem nevoie de ele si Dumnezeu sa ne ajute sa facem bine.
3.O a treia zona in care putem sa rodim fata de altii, sigur, este bunatatea. – care este exact legata de cea care am amintit-o. Dumnezeu sa ne ajute sa fim buni. Domnul ne-a ajutat si Dumnezeu ne va ajuta sa fim niste oameni roditori.

Dar pentru noi, Doamne? Pentru mine personal ce ai?
1.Pentru noi personal exista roada asta care se numeste pacea sau linistea. Sa fii un om impacat cu tine insuti. David a spus: Eu ma culc si adorm in pace, ca numai Tu, Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea. Ai roada asta in viata ta? Esti un om asa aflat in liniste si in pace sau asa- tot tremuram si suntem agitati toata ziua. Cea mai importanta roada pentru viata ta si a mea este pacea. Sa fii impacat, sa fii multumit. Asta-i pentru tine, poti s-o savurezi. Cel care a intrat la ucenicii care au foat bulversati atunci a fost Isus Hristos si le-a zis: Vreau sa va dau roada de care aveti nevoie pentru vietile voastre. Asta nu-i pentru dusmani, nu-i pentru care trec. Nu, asta-i pentru voi. Pace voua. Va dau pacea Mea. Va las pacea Mea, nu v-o dau cum da lumea. Si pacea lui Dumnezeu si a lui Hristos, spune Pavel, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. E grozav ca Dumnezeu nu a vrut numai sa-L glorificam pe El si pe altii. A zis: Uite si pentru voi: PACEA.Intrece orice pricepere omeneasca. Si vreau sa o aveti. O avem noi in seara asta? Unii oameni intreaba: Pentru ce sa ne pocaim? Uite, ca sa fii in pace.
2.O a doua roada de care avem nevoie in vietile noastre, cu siguranta este infranarea poftelor. Asta-i pentru noi, sa ne oprim de a lasa sa se dezlantuie in noi taramul asta al poftelor care au facut ravagii in multe vieti. De aceea, si Pavel a avut grija sa nu starnim, sa nu provocam. Sa stam in infranare pentru ca infranarea asta ne-aduce mare binecuvantare in vietile noastre. Ne va aduce in viata noastra prezenta lui Dumnezeu. Oridecateori n-am reusit sa ma infranez, n-ai reusit sa te infranezi, intotdeauna toata fiinta noastra a fost data peste cap. N-am mai putut dormi noaptea, zile, – dezastru. De la cele mai tinere care aveti deja si voi lupte si baietii, toata neinfranarea a adus tulburari masive in vietile noastre, masive. Si asa va fi in continuare. De aceea, avem nevoie sa ne rugam in seara aceasta ca Duhul Sfant sa intre in noi si sa rodim infranare.
3.Si nu in ultimul rand a treia pentru noi este blandete. Doamne, ajuta-ne sa fim niste oameni blanzi. Este o mare criza de oameni blanzi. Dar Isus a zis: Ferice de cei blanzi ca ei vor mosteni pamantul. Ei vor fi niste mostenitori. Un om bland este un om echilibrat, este un om care reuseste sa faca fata la presiunile vietii si este intr-adevar in sufletul lui (cred ca) cea mai mare mostenire: BLANDETEA. A plecat din zona noastra un om la Domnul la 55 de ani in care am vazut aceasta binecuvantare a blandetii. Nu te puteai certa niciodata cu el. N-aveai cum, era imposibil. Era atat de linistit, atat de bucuros pentru ca era in el aceasta roada a blandetii. Dumnezeu s-o lase in viata fiecaruia.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: