EDITORIALE

Interviu cu Aaron Shust: Vocea ascultată de milioane de creştini, de sărbători

Aaron Shust este un cântăreţ de muzică creştină din State care va cânta la Cluj în cadrul unui eveniment numit Festivalul Internaţional „Sărbătoarea Speranţei”, unde sunt aşteptaţi să vină peste 20.000 de oameni de rit evanghelic. Acesta a compus în 2006 propria versiune a unui colind german, iar de atunci încoace, în fiecare an, piesa lui este numărul 1 în topul celor mai ascultate melodii la un radio creştin din SUA.

„Nu cred că muzica poate schimba lumea, cred că muzica este un canal care poartă idei spre oameni din întreaga lume“, spune Aaron Shust, un cântăreţ de muzică creştină din State care vine pentru prima dată în România, la un eveniment al creştinilor de rit evanghelic din Transilvania. Din 20 octombrie şi până pe 22 inclusiv, peste 20.000 de oameni din regiunea Ardealului sunt aşteptaţi la o întâlnire a creştinilor evanghelici intitulată Festivalul Internaţional „Sărbătoarea Speranţei”, la care va lua parte Will Graham, un pastor care se bucură de apreciere pe continentul american. Manifestarea se va desfăşura la Sala Polivalentă din Cluj, unde Aaron Shust va avea un moment artistic. Va fi primul său concert din afara Americii.

Este prima dumneavoastră vizită în România?

Da, prima mea călătorie în România! Suntem încântaţi să experimentăm, în primul rând, ceea ce am auzit că este un loc atât de frumos, plin de istorie.

În 2007 aţi câştigat 3 titluri la Dove Awards (premii Godspel, premii ale muzicii creştine): Artistul Anului, Cântecul Anului şi Compozitorul Anului. Ce înseamnă toate aceste premii pentru dumneavoastră?

Aceste premii, numite Dove Awards, sunt gesturi amabile ale colegilor noştri, dar nu sunt în niciun caz un barometru pentru succesul multora dintre noi. Suntem colegi la urma urmei, fraţi şi surori ai unei familii, ca să zic aşa, cu un scop comun: să îndreptăm oamenii către Isus. Aşadar, aceste premii sunt ca o bătaie pe umăr din partea colegilor pe care îi respect, un fel de a zice: „Bravo, Aaron!“. Mulţi artişti lansează, în fiecare an, mari albume care, din varii motive, nu se bucură de recunoaştere, însă asta nu face acele albume mai puţin valoroase.

„O Come, O Come, Emmanuel“ este unul dintre cele mai ascultate colinde din SUA, am auzit. Ce simiţi când ascultaţi acest colind? Există vreo statistică din care să reiasă numărul de oameni care au ascultat piesa?

„Vino, vino, Emmanuel“ este o foarte veche colindă germană, din secolul al XVIII-lea, cu o temă care datează din Franţa veacului al XIV-lea. Am înregistrat versiunea mea în 2006 şi Radio America Creştină a fost amabil să îl difuzeze în fiecare decembrie, de atunci încoace. Primesc, în fiecare an, un mesaj de la amicul meu Chris Hauser care mă anunţă că piesa este, din nou, pe primul loc al celor mai difuzate colinde! Şi sunt aproape 10 ani la rând de când se întâmplă asta! Nu mă interesează statisticile pentru că nu-mi schimbă modul de a munci, dar e o bucurie să primeşti veşti bune din când în când. Trebuie să recunosc că este ceva special ca o piesă pe care tu ai compus-o să aibă un aşa impact asupra oamenilor, fie că e vorba de versuri, fie de muzică, ori de amândouă.

Citeste mai mult: adev.ro/oy10lr

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: