Reclame
ULTIMELE STIRI

Orașul Raqqa, capitala ISIS, aproape să fie eliberat de sub controlul teroriștilor


Coaliția condusă de SUA preia controlul a tot mai multe localități după ce gruparea teroristă Stat Islamic înregistrează pierderi. Oraşul sirian Raqqa ar putea fi eliberat sâmbătă sau duminică, a anunţat miliția kurdă YPG

85 la sută din teritoriul Raqqa a fost eliberat de teroriști. Sunt așteptate lupte și în următoarele zile, fără a fi oferit un timp care ISIS să fie învins în totalitate în orașul sirian, informează CNN.

Aproximativ o sută de combatanţi ai Statului Islamic s-au predat în ultimele 24 de ore la Raqqa, a declarat un purtător de cuvânt al coaliţiei împotriva grupării teroriste.

„Luptele continuă în Raqqa. Statul Islamic este pe punctul de a fi doborât. Astăzi sau mâine oraşul poate fi eliberat”, a declarat Nouri Mahmoud, purtător de cuvânt al miliției kurde YPG, parte din coaliția împotriva ISIS.

Oamenii care părăsesc orașul sunt verificați de militarii Forţelor Democratice Siriene, o alianţă a miliţiilor arabe şi kurde, pentru ca luptătorii ISIS să nu scape ascunzându-se printre civili.

Un asalt final asupra ultimei linii de apărare a Statului Islamic din fosta sa capitală urmează să aibă loc duminică seara, cu sprijinul forţelor americane din zonă. Potrivit unui comandant ai FDS, această ofensivă se va focaliza pe un sector ce înconjoară stadionul oraşului, unde se află ultimele linii de apărare ale Statului Islamic.

Raqqa este capitala de facto a grupării teroriste Statul Islamic. Timp de trei ani, oraşul din nord-estul Siriei a fost centru operaţional al organizaţiei, de unde erau planificate şi atentate comise în străinătate.

Conflictul din Siria, izbucnit în 2011, a provocat moartea a cel puțin 400.000 de oameni și a dus la milioane de refugiați.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/orasul-raqqa-capitala-isis-aproape-sa-fie-eliberat-de-sub-controlul-teroristilor-810759

Reclame
Banner filme

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Doneaza in siguranta prin PayPal, cu cardul bancar.

$1.00

Despre ADMIN (21360 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: