Reclame
ULTIMELE STIRI

In Nairobi, un tren de navetisti a devenit biserica


Un tren de navetisti ii duce pe pasageri zilnic la munca, dar predicatorul care calatoreste impreuna cu ei, spera ca acestia vor fi condusi, de asemenea, la Dumnezeu. Pornind din suburbia Ruiru, la circa 19 mile, nord de Nairobi, trenul gazduieste de cinci ani o congregatie dornica sa cunoasca evanghelia.
 
Cel putin doua vagoane se transforma in „biserica” zilnic: crestinii canta, danseaza, bat din palme pregatindu-se sa asculte apoi o scurta predica. Totul se deruleaza in intervalul unei ore,atat cat dureaza calatoria. 
 
Jane Wanjiru care, in mod frecvent participa la serviciile de inchinare, a declarat ca pentru multi dintre pasageri din clasa de mijloc, provenitii din suburbii si din mahalale, „biserica din tren” este singura ocazie de a se ruga sau de a ajunge la biserica. In momentul in care trenul ajunge in Gara Centrala din capitala, multi pot marturisi ca au fost atinsi de prezenta Domnului sau vindecati.
 
In aceasta congregatie in miscare, in care putem regasi functionari publici, comercianti, zilieri sau muncitori care se confrunta cu saracia, stresul si epuizarea, slujesc noua pastori, multi dintre ei nu au un loc de munca sau sunt in cautarea unui job. Pentru multi dintre ei este un efort financiar important, chiar si sa plateasca pretul unui bilet de tren, in valoare de 40 de centi.
 
Predicand recent in „trenul-biserica”, pastorul Benjamin Mutungi, in varsta de 34 de ani, declara: „Trebuie sa facem o distinctie clara intre ceea ce este un sacrificiu adevarat si ceea ce nu este. Dumnezeu vrea ca noi sa facem sacrificii adevarate.” El, impreuna cu un alt pastor, incearca sa isi programeze timpul de predicare, astfel incat, activitatea lor sa nu se suprapuna si astfel sa ajunga cu Evanghelia la un numar cat mai mare de calatori.
 
„Multi au gasit rezolvari la problemele lor. Ne-am rugat pentru bolnavi, ne-am rugat pentru cei fara locuri de munca. Unii s-au intors si ne-au marturisit ca au gasit raspuns la rugaciuni.”
 
La bordul trenului-biserica, nu se colecteaza niciun fel de darnicie, astfel incat calatorii, si asa destul de saraci, sa nu mai fie impovarati si mai mult.
 
Benson Ndolo, un contabil care a predicat frecvent in tren, a recunoscut faptul ca viata lui crestina a fost din nou adusa pe linie. „Am devenit o persoana mai buna, atat aici, cat si la locul de munca, iar datorita acestui lucru, multe usi mi-au fost deschise.”
 
Julius Dzolo, un functionar a marturisit ca predicile l-au ajutat sa faca fata stresului din viata sa. „Predicarea m-a ajutat sa me relaxez”, a spus el. „Dupa o predica, daca intampin neplaceri la locul de munca, reusesc sa iert mult mai usor.”
 
Cand Mbogo predica in tren, el sustine ca o face ca o rasplata a faptului ca Dumnezeu i-a salvat viata. cu cinci ani in urma, dupa un accident, a stat in coma doua saptamani, iar in scaunul cu rotile, sase luni.
 
„Am luat decizia sa Il slujesc pe Domnul prin predicare”, a marturisit Mbogo care, impreuna cu ceilalti pastori, au decis sa extinda lucrarea dincolo de spatiul trenului, prin aprovizionarea unui orfelinat cu mancare si alte materiale, de trei ori pe an.
Inainte de accident, Mbogo utiliza adesea trenul ca sa mearga la locul sau de munca, intr-un hotel din Nairobi, unde lucra ca fotograf. A avut ocazia sa vada multe persoane care, pentru a evita plata biletului, calatoreau pe platforma din exterior a trenului, expunandu-se unor accidente grave si chiar pierzandu-si viata.
„Cred ca predicarea mea din trenul-biserica, ii va ajutape acesti oameni. la inceput, am crezut ca voi fi dat afara de catre autoritati, dar vazand ca numarul accidentelor a scazut, datorita faptului ca oamenii intrau in tren sa ma asculte, m-au acceptat. 
Tratus de Luminita Pop pentru CrestinTotal.ro
Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22943 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: