ANUNTURI

CHINA: ÎN CURÂND BISERICA INTERZISĂ COPIILOR?

Până acum tolerată, prezența copiilor în bisericile din China este sub semnul întrebării din cauza unor noi măsuri. Mai multe provincii sunt în cauză.

Totul a început în vară, când bisericile din Henan au primit o notă oficială interzicând orice activitate cu tineretul «pentru a proteja sănătatea și siguranța adolescenților în timpul căldurii estivale». Însă în provinciile vecine, alte reglementări mai restrictive au apărut: «Este interzis școlarilor și învățătorilor să meargă la biserică.» Motivul: legea interzice «să forțezi sau să îndemni tinerii să creadă în vreo religie.»

Portalul de informație catolic UCAN a raportat textul unui anunț făcut la Wenzhu, oraș-prefectură din sudul provinciei Zheijang, care face apel la un motiv diferit: «A da prea devreme o învățătură religioasă minorilor în biserici afectează serios implementarea normală a sistemului educativ». Aceste noi măsuri se aplică la patru provincii din sud-estul Chinei (Fujian, Zhejiang, Jiangsu și Henan) și la regiunea autonomă a Mongoliei Interioare, zone unde procentul creștinilor este ridicat.

Dacă aceste măsuri nu afectează toți creștinii, ele sunt niște avertismente pentru biserici. «Activitățile și întrunirile creștine destinate tineretului rămân un subiect sensibil. O tabără de tineri care adună mulți participanți și care are contacte cu străini atrage atenția autorităților. Bisericile care organizează acest tip de eveniment trebuie să rămână discrete», spune un observator.

În momentul de față, Statul menține presiunea asupra grupurilor religioase. În plus de a interzice taberele creștine pentru tineri și accesul copiilor la biserici, noi legi împresoară educația religioasă. Ele definesc tipul de asociație autorizată, locul și conținutul activităților.

Cât despre creștini, numărul lor fiind estimat între 85 și 100 de milioane și situați în principal în estul Chinei, se pare că sunt mai numeroși decât membrii Partidului Comunist!

(Poză: Copii într-o biserică din China)

http://www.porti-deschise.org/index.php/persecutie/noutati/105-china-in-curand-biserica-interzisa-copiilor

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: