Reclame
ULTIMELE STIRI

Cum să te întorci la Dumnezeu când ai inima împietrită?


Întrebarea pe care am primit-o și la care voi răspunde în acest articol reflectă starea multor oameni din zilele noastre:

Eu îl iubesc pe Dumnezeu de mic copil, dar de ceva vreme a venit peste mine o ispită, care încearcă să mă depărteze de Dumnezeu. Parcă am inima împietrită, în așa fel încât nu Îl mai slujesc cu râvnă, nu mai sunt cum eram și aș vrea să fiu, dar parcă am inima împietrită. Vă rog, ce ar trebui să fac?

Cu puține excepții când Dumnezeu a împietrit inima unor persoane, cum a fost Faraon, în cele mai multe cazuri omul se face singur vinovat de împietrirea inimii sale și aceasta este o alegere a lui sau consecința alegerilor neînțelepte făcute anterior. Domnul Isus Hristos a spus că oamenii care au venit la El și au ascultat multe pilde, erau cu inima împietrită și, tocmai de aceea, El le vorbea în pilde. Scopul pildelor nu era ca să le ascundă adevărurile pe care dorea să le comunice, ci ca să-i facă pe ei curioși și dornici să le cunoască, dar pentru că ei și-au împietrit inimile, nu doreau să cunoască și nu adresau niciun fel de întrebări. Totdeauna mă uimesc când citesc în Biblie istoria cu pilda semănătorului și alte pilde și, când văd că oamenii făceau așa distanțe mari ca să vină să-L asculte pe Domnul Isus, dar nu puneau întrebări atunci când nu înțelegeau pildele. Lipsa aceasta de interes să cunoască Cuvântul lui Dumnezeu a fost numită de Domnul Isus împietrire și verbul este pus la diateza reflexivă ca să arate că subiectul care face acțiunea a îndreptat-o spre sine. Deci, ei, singuri lor și-au împietrit inimile. Este o alegere a lor.

Destinatarii Epistolei către Evrei au făcut același lucru, adică și-au împietrit inimile sau erau pe cale să și le împietrească. De aceea, autorul de trei ori le-a spus cu text deschis să nu-și împietrească inimile. Două sunt în capitolul 3 și una în capitolul 4:7.

De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustiu, unde părinţii voştri M-au ispitit şi M-au pus la încercare şi au văzut lucrările Mele patruzeci de ani! (Evrei 3:7-9)

Deci, când auzi Cuvântul lui Dumnezeu, chemarea Lui, trebuie să răspunzi imediat și să nu amâni. Prin amânare, dai timp și prilej diavolului ca să te împietrească și să devii insensibil la mesajul Cuvântului lui Dumnezeu, stare pe care spui că deja o vezi în inimă și încă ești conștient de ea. Dacă nu vei acționa urgent, lucrurile vor degrada până acolo că nici nu vei mai fi conștient de această stare și te vei îndepărta de Dumnezeu.

În continuarea capitolului 3 din Epistola către Evrei este scris:

CITESTE MAI MULT: https://moldovacrestina.md/cum-sa-te-intorci-la-dumnezeu-cand-ai-inima-impietrita/

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/
Despre ADMIN (20455 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: