Intrebari & Raspunsuri

Cei drepți vor moșteni pământul și lupul va paște cu mielul pe pământ

Întrebare:

Ce vrea să zică psalmistul prin afirmația că cei drepți vor moșteni pământul și că lupul va paște cu mielul pe pământ?

Presupun că cititorul se referă la textele de la Psalmul 37 (cei drepți vor moșteni pământul) și Isaia 11 și 65 (lupul va paște cu mielul împreună).

Sfinții Vechiului Legământ vor stăpâni țara lor pe vecie

Psalmul 37 este un îndemn pentru  poporul Israel să trăiască după dreptate și să nu se lase înșelați de faptul că s-ar părea că celor răi le merge bine, fiindcă în final Dumnezeu va nimici din țară pe cei răi, iar cei blânzi vor stăpâni țara.

Nu

te mânia pe cei răi, și nu te uita cu jind la cei ce fac răul; căci sunt cosiți iute ca iarba, și se vestejesc ca verdeața. Încrede-te în Domnul, și fă binele; locuiește în țară, și umblă în credincioșie. Domnul să-ți fie desfătarea, și El îți va da tot ce-ți dorește inima. Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra, El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, și dreptul tău ca soarele la amiază. Taci înaintea Domnului, și nădăjduiește în El. Nu te mânia pe cel ce izbutește în umbletele lui, pe omul, care își vede împlinirea planurilor lui rele. Lasă mânia, părăsește iuțimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău. Fiindcă cei răi vor fi nimiciți, iar cei ce nădăjduiesc în Domnul vor stăpâni țara. Încă puțină vreme, și cel rău nu va mai fi; te vei uita la locul unde era, și nu va mai fi. Cei blânzi moștenescțara, și au belșug de pace. (Psalmul 37:1-11)

În acest Psalm autorul de două ori menționează că cei neprihăniți vor moșteni țara pe vecie.

Domnul cunoaște zilele oamenilor cinstiți; și moștenirea lor ține pe vecie.(Psalmul 37:18)

Căci Domnul iubește dreptatea, și nu părăsește pe credincioșii Lui. Totdeauna ei sunt supt paza Lui, dar sămânța celor răi este nimicită. Cei neprihăniți vor stăpâni țara, și vor locui în ea pe vecie. (Psalmul 37:28-29)

Deci, aceste promisiuni sunt nemijlocit pentru poporul Israel cu privire la țara promisă. Bazat pe aceste promisiuni, poporul Israel așteptau ca Mesia sau Hristos la venirea Lui să restabilească Împărăția lui Israel. La aceasta s-au referit și apostolii când au întrebat pe Domnul Isus înainte de înălțarea Lui, dacă în vremea aceasta are de gând să așeze din nou Împărăția lui Israel:

Deci apostolii, pe când erau strânși laolaltă, L-au întrebat: „Doamne, în vremea aceasta ai de gând să așezi din nou Împărăția lui Israel?” (Fapte 1:6)

Lupul va paște împreună cu mielul în perioada Împărăției de o mie de ani

Despre faptul că lupul va paște împreună cu mielul scrie la Isaia în capitolele 11 și 65, unde este descrisă Împărăția de o mie de ani, care începe odată cu a doua venire a Domnului Isus și care și este „așezarea din nou a Împărăției lui Israel„.

Primele trei versete din capitolul 11 vestește întâia venire a Domnului Isus, iar versetul 4, deja, se referă la a doua venire a Domnului Isus:

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/cei-drepti-vor-mosteni-pamantul-si-lupul-va-paste-cu-mielul-pe-pamant/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: