EDITORIALE

Probabil unii se intreaba unde a fost Dumnezeu cand s-au intamplat toate acestea. Daca exista, de ce nu a putut controla asta ? Daca este in controlul tuturor lucrurilor…

Marea tentatie pentru cei afectati de furtuna de ieri e sa devieze de la subiect. De exemplu, sa dai vina tot pe altii: cineva posta la scurt timp dupa furtuna cu gand sa certe ISU ca nu a venit sa ii faca curatenie in curtea blocului. ,,Autoritatile sunt de vina, ca nu au anuntat din timp”(apropo, daca nu v-ati dat seama, cei de la meteo nu sunt prea buni la prezicerea viitorului) etc.

Probabil unii se intreaba unde a fost Dumnezeu cand s-au intamplat toate acestea. Daca exista, de ce nu a putut controla asta ? Daca este in controlul tuturor lucrurilor, I-a scapat acum de sub control situatia? Dar daca e Bun, De ce a ingaduit ca asta sa se intample?

Mentionez doar cateva dintre scopurile pentru care cred eu ca Dumnezeu a permis sa se intample toate aceste lucruri:
1. Sa vedem ca noi suntem mici si slabi, dar Domnul MARE, PUTERNIC si SUVERAN
– poate mersul la sala te face sa te crezi puternic. Afla ca, intr-o clipa, Dumnezeu te poate nimici
– poti sa fii cel mai bogat din zona, in cateva minute poti pierde tot ce ai construit intr-o viata
– vor spune unii: ,,da, dar ce ai in cap ramane” Corect, cu conditia sa ramai si tu in viata, ceea ce depinde de tine doar in parte.

2. In astfel de momente, oamenii incep sa nu mai tina cont de simpatii/antipatii, ci se se ajuta unii pe altii
– in ciuda situatiei, a fost o atmosfera atat de calda ieri seara si astazi intre oamenii cu care am lucrat si asta spune ceva

3. Dumnezeu si-a aratat dragostea pentru noi prin simplul fapt ca ne-a lasat in viata
– cine esti tu sa te certi cu Dumnezeu ca ti s-a intamplat una sau alta? Ai contribuit cu ceva la crearea Pamantului, rasaritul Soarelui azi-dimineata etc. ? Corect, nu.

4. Acest eveniment reprezinta si un mod prin care Dumnezeu si-a aratat mustrarea pentru pacate.
– din cand in cand, Dumnezeu permite ca astfel de lucruri sa se intample pentru a-i constientiza pe oameni de raul pe care il fac.
– ,,nu ma vede nimeni”; oare?
– sa fie o coincidenta faptul ca fenomenele au inceput in America, tara care a dat tonul la cele mai multe mizerii care s-au facut in ultima vreme ?

5. Nu in ultimul rand, reprezinta si o chemare la pocainta.
– la acea pocainta despre care se vorbeste in orice Biblie. Da, poate in Biblia ta prafuita din spatele bibliotecii. Sau pe care nu o ai inca.

Ce conteaza la sfarsitul vietii ca ai fost destept, bogat, cu familie buna, faimos, cu relatii etc. daca nu esti iertat ? La ce iti mai foloseste ?

Cat de seaca si plina de bucurii trecatoare e viata fara Dumnezeu…
Si cat de plina de adevarata fericire, implinire e viata traita cu Cel ce te-a creat! Doar atunci poti sa te bucuri si in necazuri, sa ai pace cand treci prin probeme si prin puterea Lui sa ramai in picioare.

sursa: https://www.facebook.com/paul.tal.7

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: