Reclame
ULTIMELE STIRI

20 de creștini au fost uciși în acest atac îngrozitor, 9 dintre victimele asasinate au fost membre ale Bisericii Baptiste!


Satul creștin Ancha din Plateau State din Nigeria de nord-central a fost invadat de militanții Fulani la miezul nopții. Douăzeci de creștini au fost uciși în acest atac îngrozitor, coordonat cu atenție. Nouă dintre victimele asasinate au fost membre ale Bisericii Baptiste Salama; unul a fost membru al Bisericii metodiste. O întreagă familie a fost ucisă în atac. Ei au fost ultimii membri supraviețuitori ai liniei lor directe. Cinci alți creștini au suferit diverse răniri și sunt acum în spital pentru tratament.

Aceste tipuri de atacuri nu sunt noi. Între octombrie 2016 și septembrie 2017, militanții din Fulani au atacat mai mult de 20 de sate creștine, au ucis peste 200 de creștini, au distrus sute de case, multe biserici și proprietăți. Daunele asociate distrugerii au costat mai mult de 100.000 de dolari.

Vorbind de un canal de știri la televiziunea locală după atac, comisarul de poliție de la Plateau a confirmat că atacul a fost comis de militanții Fulani, dar că nu au fost făcute încă arestări. El a raportat că militanții din Fulani se spune că se află într-o misiune de represalii după uciderea unui băiat Fulani.

Directorul Regional al ICC, Nathan Johnson, a declarat: „Guvernul nigerian trebuie să dețină responsabili militanții Fulani pentru acțiunile lor. Permițându-le să comită fără violență aceste atrocități pune multe vieți nigeriane în pericol și arată că nu prețuiesc cu adevărat toate sperăm că guvernul poate lua măsuri eficiente pentru a demilitariza și stabiliza militanții Fulani și pentru a opri uciderea imensă a atâtor fermieri creștini „.

sursa: http://www.christianheadlines.com/

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/
Despre ADMIN (19076 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: