ANUNTURI

Succesul creștinismului în rândul tinerilor iranieni îngrijorează guvernul de la Teheran

Liderii religioși din Republica Islamică, cer guvernului să intensifice presiunea față de creștini, datorită creșterii Bisericii, se arată într-un articol publicat recent de site-ul Protestante Digital, care preia informații de pe Mohabat News (http://mohabatnews.com/en/?p=3660).

Cu toate dificultățile întâlnite, creștinismul continuă să se extindă în Iran, până în punctul de a se prezenta ca un factor de îngrijorare pentru liderii religioși islamici. Așa cum informează Mohabat News, o agenție specializată în creștinismul din Iran, cota de creștere a numărului creștinilor în această țară este exponențială, în ultimele două decade.

Chiar și unii din principalii responsabili ai unui seminar islamic, ayatolahul Alavi Boroujerdi, a semnalat faptul „că informații importante arată că tinerii se convertesc la creștinism în orașul Qom și aceștia participă la adunările din case”.

Un alt ayatolah, Makarem Shirazi, de asemenea a fost „alarmat despre numărul de tineri iranieni ce se convertesc la creștinism” și a învinovățit „influențele străine”, pentru aceste convertiri. Wahid Khorasani, un alt lider religios islamic, a criticat funcționarii guvernului „pentru neglijență în pregătirea strategiilor pentru a contracara propagarea creștinismului”.

Mohabat News a semnalat că „acest indice ridicat de convertiri în rândul tinerilor iranieni are loc în ciuda riguroasei îndoctrinări islamice a tinerilor, în familiile lor și în sistemul educativ”.

„Guvernul islamic din Iran alocă un buget masiv pentru a sprijini organizațiile islamice ce promovează islamul între tineri, atât în interiorul cât și în exteriorul granițelor țării. Aceste eforturi pentru a atrage tineretul iranian sunt mult mai evidente în orașe iraniene precum Mashhad și Qom”, mai adaugă agenția.

„Cu toate aceste eforturi, tinerii iranieni se pare că sunt tot mai departe de islam, motiv ce determină o importantă îngrijorare pentru guvernul islamic din Iran”.

Represiunea

În fața acestei situații, autoritățile au început urmărirea într-o formă mai severă a creștinilor. Centrul Drepturilor Omului din Iran, cu sediul în New York, a informat în iulie că autoritățile iraniene arestează tot mai des pe noii convertiți la creștinism. Această entitate a explicat că din Iunie 2017, cel puțin 11 noi convertiți la creștinism, împreună cu ex-liderul Bisericii Penticostale Asiria din Iran, au fost condamnați la pedepse lungi de către Tribunalul Revoluționar din Teheran.

„Creștinii sunt recunoscuți oficial ca și minoritate religioasă, în Constituția Iranului, dar statul continuă să le persecute membri, în special pe noii convertiți”, a declarat directorul executiv al CDHI, Hadi Ghaemi.

„Statul trebuie să respecte propriile legi și obligațiile internaționale, și să permită creștinilor, precum și a celorlalte minorități religioase, libertate de credință”, a mai adăugat.

citeste mai mult: https://benidradici.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: