EDITORIALE

Pe o fată ca ea…

În urmă cu ceva timp bun cineva mi-a pus o întrebare pe pagină și i-am promis că îi răspund. Tot am căutat răspuns. Nu zic că e unul bun, dar acesta e răspunsul meu la acea întrebare. ”De unde știu eu ca băiat pe care fată să o aleg?”

Drag băiat, 

Probabil ca tot omul simți nevoia unui om în fața căruia să îți deschizi inima. Și în fața cui poate fi mai frumos decât în fața unei ea. Dar acum intervine problema. 

Pe care să o alegi? 

Care nu o să îți frângă inima și o să lase să sufere? 

--

Orice fată te va face să suferi, doar suntem oameni. Nu pierde asta din vedere, dar dacă mi-ai fi frate și m-ai întreba pe care fată din biserică să o alegi nu ți-aș da un nume. Dar ți-aș spune asta. Poate o să îți pară un lucru general, dar dacă vei medita la asta ai să vezi că e tot ceea ce trebuie să conteze. 

Alege-o pe cea care te apropie de Cer. 

Noi fetele avem o mare influență asupra voastră. Da, nu o să recunoașteți asta în fața noastră, dar știți că așa e. Am văzut o extraordinar, dar ca e sfârșit groaznic, deoarece și-a ales o soție care l-a dus pe căi stricate. Te putem face să îl cauți mai mult pe Dumnezeu sau să cauți mai mult lucrurile lumii. Îți putem zice că am vrea să vedem un film fain într-o seară când e rugăciune și chiar să mergem la acel film. Facem asta azi, o facem mâine și până la urmă nu te mai împotrivești, deoarece crezi că asta e normalul. Urmărește-ne conversațiile pe care le avem cu tine. Da, e important să vorbim despre cum ne simțim și prin ce trecem, dar oare vorbim ceva despre Dumnezeu? Despre ceea ce a mai făcut El în viața noastră? Nu zic că trebuie să cauți fata care are toată ziua ”Domnul să te binecuvânteze” în gură. Nu aici i se vede credința. Uită-te la Biblia ei. Vezi dacă e cel mai important obiect din trusa ei sau e doar un bibelou. Vezi ce cărți citește, ce filme sau muzică ascultă. Nu sunt doar niște chestii banale, în timp te vor apropia sau depărta de Dumnezeu.Vezi dacă se roagă doar duminica în biserică sau are o listă de rugăciune.  Alege să vorbești cu fata care te face să îl vezi pe Dumnezeu și mai minunat. Pe care care după ce vorbești sau te vezi cu ea mergi să vorbești cu Dumnezeu. Pe ea să o alegi. 

--

Alege-o pe cea care crede în tine

Am fost în urmă cu câteva săptămâni la Timișoara cu trenul. Se urcă în compartiment un cuplu drăguț. Erau studenți. Pe când se ne apropiem de gară ea începe să îi zică că nu și-a luat examenele, că nu le-a luat pe altele cu note mari, că nu ar trebui să viseze la chestia aia până când nu face un anumit lucru. După ce îi ascultă toată pledoaria cu tristețe băiatul îi zice: ”Mulțumesc pentru că ai credința că eu reprezint mai mult decât un examen și că pot face mai mult decât atât.” Dar ea nu a înțeles cu a vrut să zică și l-am văzut coborând trist și apăsat. Aș fi vrut să îi zic că poate mult mai mult decât crede că poate, dar sigur primeam câteva de la prietena sa. În facultate am petrecut mult timp cu verișorul meu. Când făcea ceva fain, îi ziceam. O făceam inconștient. În ultimul an îmi zice: ”Nu mă mai lăuda atâta, dar să știi că ajută mult.” Probabil voi îmi puteți spune mai multe de ce e atât de important ca o fată să creadă în voi. Dar știu să vă spun un lucru: nu o alegeți pe cea care vă cicălește minut după minut. Nu, alegeți-o pe cea care vă spune că puteți construi un palat. Nu o să spună că o puteți face dacă nu puteți. Nu. O fată care se încadrează la primul punct nu o va da în bară la acesta. 

Alege-o pe cea care e vulnerabilă

citeste mai mult: https://www.boradoroteea.com/single-post/2017/08/23/Pe-o-fat%C4%83-ca-ea

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: