Reclame
ULTIMELE STIRI

Divortul – O problema sociala si spirituala – Viorel Iuga


Divortul – O problema sociala si spirituala – Viorel Iuga

Invitat: Viorel Iuga – presedinte, Alianța Evanghelica din Romania
PRINCIPALELE PROVOCARI ALE FAMILIEI – Divorțul este una din provocările mari ale familiei, cu efecte secundare majore. Dacă ne gândim la familia întreagă, avem provocări pentru copii, pentru tineri, provocări din punct de vedere financiar și provocări vis-a-vis de găsirea unui loc de muncă. De asemenea, sunt și provocări care au de a face cu latura spirituală, care au de a face cu relația cuplului respectiv sau cu cei din familia lărgită. Provocările sunt foarte multe,foarte mari și din nefericire, multe dintre ele sunt neglijate. Foarte puțini familiști au o imagine de ansablu asupra a ceea ce se întâmplă în societate, cu familia. Oamenii care iau în serios Scriptura sunt diferiți față de ceilalți, din foarte multe puncte de vedere.
CE SPUN STUDIILE DESPRE ADEARATA RATA A DIVORTULUI
Nu trebuie crezut orice rezultat al unui sondaj de opinie, pentru că nu toate sunt adevărate. Lumea creștină se împarte în două, indiferent de confesiune. Sunt unii oameni care cred Scriptura, au o relație personală cu Dumnezeu, se roagă și cer ajutorul lui Dumnezeu. De asemenea, sunt oameni care aparțin și eu unei grupări, dar Dumnezeu nu are niciun rol în viața lor și ei nu au o relație personală cu El. La un sondaj de opinie, aceste două categorii sunt puse laolaltă și atunci oamenii cu probleme de divorț, nu pot face diferențe.
Dacă tinerii trec de cinci ani de căsătorie, există șanse foarte mari ca relația lor să se îmbunătățească. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că tinerii intră în căsătorie cu ideea că e foarte greu și nu vor reuși. Într-adevăr, cel puțin jumătate din ei eșuează, pentru că apar greutăți și este prima perioadă în care șlefuirea este mult mai evidentă.Datorită faptului că ei au deja în minte că există 50-60% șanse ca ei să falimenteze, ei nici nu mai luptă pentru a-și menține familia. Noi suntem o societate care nu mai ocrotește familia și care promovează foarte mult divorțul, prin faptul că Biserica și principiile sunt lovite. Am fost obijnuiți să înghițim anumite lucruri și nu am fost pregătiți pentru lupta aceasta care se dă împotriva familiei. Suntem în situația în care, din nefericire, statul luptă puternic împotriva familiei, iar Biserica nu susține suficient această problemă.
Astăzi, enorm de mulți familiști se căsătoresc pe motiv egoist. Foarte puțini se căsătoresc ca să investească în ceva și mai ales pe termen îndelungat. Foarte mulți se căsătoresc pentru binele lor personal și când două persoane vin împreună pentru binele lor personal și fiecare încearcă să fure cât mai mult din relație având mereu senzația că nu primește cât merită, relația respectivă nu va funcționa. Dragostea despre care vorbim astăzi, nu mai are nimic de a face cu dragostea aceea sacrificatoare în care eu voi face tot ce depinde de mine, pe o perioadă foarte îndelungată, ca să îl ajut pe celălalt. Dacă cu ani în urmă era și social și religios rușinos să experimentezi un divorț, astăzi nu mai e. Nu avem studii suficiente care să ne conștientizeze de efectele secundare ale divorțului în moment, dar și pe termen lung.
MOTIVE DE DIVORT – Ca și creștini, mereu accentuăm fidelitatea
CONCUBINAJUL – Concubinajul este alternativa fericirii. Pe de o parte, este ideea de a distruge familia. Concubinajul nu are puterea legământului. Statul în loc să protejeze familia, oferă tot felul de alternative care nu funcționează. În concubinaj, ideea este să te poți despărți mult mai ușor.
DESPRE COALITIA PENTRU FAMILIE – Coaliția pentru Familie nu dorește să schimbe nimic, ei vor doar să clarifice lucrurile. Aticolul din Constituția României menționează că actul căsătoriei poate avea loc între „soți”. Legiuitorul nu își punea această problemă când a fost fată legea, de aceea în Codul civil se explică faptul că termenul „între soți” se referă la un bărbat și o femeie. Astăzi, dacă oamenii sunt întrebați la ce se referă termenul „soți”, răspunsul poate surprinde: nu mai este clar nici numărul legal de parteneri și nu mai este clar nici sexul. Pentru că ne surprinde și vedem ce se întâmplă în Europa, Coaliția cere ca exact ce scrie în Codul Civil, să scrie și în Constituție.

Alfa Omega TV

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (19761 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: