ANUNTURIStiriSTIRI MISIONARESTIRI VIDEO

Ce se va întâmpla cu creștinii din Irak aflați într-o situație dificilă după SIIL?

Deși coaliția a alungat SIIL-ul din orașele irakiene ca Mosul, dificultatea reconstrucției e uriașă. Alții se întreabă și ce se va întâmpla cu creștinii persecutați.
Iată scenele victoriei. Oamenii dansează și flutură steaguri pe străzi. Iată cum declară și comandanții succesul împotriva SIIL-ului: În ultimii trei ani, prin determinarea irakienilor, SIIL-ul a cunoscut un declin rapid, pierzând orașele Tikrit, Ramadi, Fallujah și acum Mosul. Forțele de securitate irakiene, de altă parte, s-au perfecționat și au devenit mai puternice. Victoria de azi nu e doar victoria poporului irakian, ci e o victorie pentru lumea întreagă, care suferea din cauza actelor de terorism de pretutindeni.
Suferința rămâne, însă, așa cum arată aceste filmări cu dronă din zona orașului vechi din Mosul. Imaginile arată distrugere masivă, pe o mare întindere. Clădirile au devenit moloz, iar fumul de la unele raiduri aeriene încă se ridică spre cer.
Am fost acolo în aprilie și am văzut că sunniții, SIIL-ul, au marcat cu spray fiecare casă, marcând-o ca sunnită, șiită sau creștină. Dacă era șiită sau creștină, turnau un butoi de benzină pe ea și-i dădeau foc. Vă puteți imagina ce distrugere a rezultat.
Jeff King e președinte al International Christian Concern o organizație non-profit ce acționează ca o punte între creștinii din țările libere și cei din țările persecutate. Recent întors din Irak, King spune că reconstrucția și îngrijirea irakienilor întrece cu mult posibilitățile guvernului irakian, mai ales pentru miile de creștini și alți lideri ai minorităților care au fost forțați de SIIL să fugă din casele lor, mulți plecând doar cu hainele de pe ei.
Echipa lui Jeff a făcut fotografii. Imagini cu Isus au fost folosite de către SIIL pentru exersarea tragerii la țintă. În altă biserică, s-a tras în statuia Fecioarei Maria până a mai rămas doar fața. Am văzut des astfel de lucruri. Scopul lor era să profaneze, căci voiau să-i alunge pe creștini. Dacă nu se converteau la islam, voiau ca ei să dispară din zonă.
King spune că mare parte din ajutorul oferit de SUA nu merge la creștini, după ce ajunge în Irak, din cauza religiei musulmane predominante. Organizația sa lucrează astfel cu legislatorii de la Capitoliu pentru a-i ajuta pe creștinii din zonele distruse de luptă.
El mai spune că, din punct de vedere statistic, din 1,5 milioane de creștini care erau Irak, în 2003, în 2017, mai sunt doar 250 000.
King ne-a spus că majoritatea creștinilor cu care au vorbit își doresc să revină, dar au nevoie ca noul guvern irakian să-i protejeze. Când ajunge acel ajutor la ei, Îl laudă pe Domnul într-un mod extravagant și își dau seama că fac parte din ceva atât de măreț.
Suntem o familie care face lucrarea lui Dumnezeu pe pământ, susținându-se unii pe alții.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 190 – 5 august 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: