Reclame
ULTIMELE STIRI

Răutatea sfinților


Una din zbaterile mari ale mele ca om atins de dragostea lui Dumnezeu este cea de a înlătura cât de mult răutatea din viața mea. Aș vrea dacă se poate să elimin tot deodată și să rămân pur și neprihănit. Uneori am avut impresia că sunt pe aproape, dar tocmai atunci când credeam că sunt la un nivel acceptabil și că nu ar mai fi mult până la reușită mi se mai dezvăluia din mine hâdă și urâtă altă rană împuțită a răutății și mă cuprindea dezamăgirea și sentimentul de zădărnicie. Ooo de câte ori am parcurs drumul acesta, că nu aș mai putea număra.

Din noi oamenii iese răutate mai mereu. Deși uneori ne putem considera mai „ne răi” decât unii la o observare atentă vom observa un fenomen ciudat. Cu cât renunțăm la mai multe răutăți cu atât descoperim forme mai canceroase, mai rezistente și mai urâte de răutate. Am fi de o infantilitate de condamnat dacă am crede vreodată că s-a evaporat răutatea din noi. Probabil și Pavel de acest gând era măcinat când strigă cu năduf pe el însuși „O nenorocitul de mine…”

Experiența mea puțină de viață mi-a confirmat că cel mai ușor e de luptat cu răutățile cele mai condamnate și cel mai greu e de luptat cu răutățile cele mai rafinate. Asta numesc eu răutatea sfinților, acea răutate care nu mai poate fi detectată ușor, care nu mai poate fi probată ușor, care nu mai poate fi lepădată ușor. E o formă canceroasă, nu mai e tumoră delimitată, e o boală lipită bine de om, cu imitarea structurii sale.

Dacă un om e zgârcit în forma brută, poate fi acuzat ușor și abordat. Dacă un om e mincinos și zice minciuni grosolane iar poate fi detectat și abordat. Dacă cineva e cuprins de pofta aia aproape animalică după un trup de femeie, după mâncare, după bunuri poate fi văzut ușor și poate fi acuzat destul de lesne. Dacă avem de a face cu un om cuprins de vicii de orice natură, iar nu avem probleme în al observa asta. Și aș putea da multe alte exemple de răutăți bazale, răutăți instinctuale, aproape de animalism. Acești oameni sunt de regulă cei mai judecați, condamnați, acuzați și plătesc într-un fel factura mare când vine vorba de răutatea oamenilor. Ca să exemplific mai clar mergem spre unele extreme cu cei care ucid, violează, bat, schingiuiesc, aruncă în aer. Ce oameni răi… comparându-te cu ei pari bun, poate chiar fără prihană.

Cred că răutatea de genul celei de mai sus e doar o parte a răutății din  lume, partea cu adevărat perfidă și greu de confruntat și combătut nu e la acești oameni care pot fi limitați la a revărsa răul în anumite condiții.

Ce facem cu răutatea din oamenii care se cred buni?22

citeste mai mult https://www.filedinjurnal.ro/2017/06/06/rautatea-sfintilor/

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/

Articole recente: Israel News

Despre ADMIN (19367 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: