Reclame
ULTIMELE STIRI

Este admisibil divorțul dacă ți-a fost aranjată căsătoria?


Întrebarea aceasta vine de la o femeie a cărei căsătorie a fost aranjată de părinți și acum se gândește să divorțeze pentru a se căsători cu alt bărbat:

Pacea Domnului! Scuzați-mă dacă vă deranjez, dar am o întrebare, dacă mă puteți ajuta cu un răspuns. Am o prietenă și mi-a zis să vă scriu. Ea când s-a măritat, nu s-a măritat din dragoste pentru soțul ei, ci pentru că așa au vrut părinții ei. Are 4 ani de căsnicie și niciodată nu s-a înțeles cu el.  Au 2 copii, dar unul e crescut de mama ei. Soțul ei nu o respectă și ea simte că nu-l iubește și a găsit bucurie lângă un alt bărbat, care nu are familie. Îl cunoaște din copilărie și se simte fericită și respectată, dar îi e frică să facă un pas greșit. Așteaptă un răspuns din partea Domnului.

Chiar dacă căsătoria a fost aranjată de părinți, aceasta nu o anulează și nici nu diminuează din valoarea ei. Căsătoria a fost instituită de Dumnezeu și când un bărbat și o femeie se căsătoresc, ei încheie un legământ înaintea lui Dumnezeu care trebuie păzit cu sfințenie. Cu privire la instituția căsătoriei Dumnezeu a spus astfel:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Fariseii au venit odată la Domnul Isus și I-au pus aceeași întrebare:

Fariseii au venit la El şi, ca să-L ispitească, I-au zis: „Oare este îngăduit unui bărbat să-şi lase nevasta pentru orice pricină?” Drept răspuns, El le-a zis: „Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup”? Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” „Pentru ce, dar”, I-au zis ei, „a poruncit Moise ca bărbatul să dea nevestei o carte de despărţire şi s-o lase?” Isus le-a răspuns: „Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsaţi nevestele; dar de la început n-a fost aşa. Eu, însă, vă spun că oricine îşi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, şi ia pe alta de nevastă preacurveşte; şi cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte.” (Matei 19:3-9)

Trebuie să-i explicați acestei femei că problema ei mare acum este nu soțul sau faptul că i-a fost aranjată căsătoria, ci inima de piatră pe care o are și că prin faptul că va divorța de soțul ei și va rupe căsătoria, va comite adulter și consecințele nu vor întârzia. Ea a intrat în legământ cu soțul și dacă are frică de Dumnezeu și dorință să aibă parte de moștenire în Împărăția Cerurilor, atunci va alege să rămână în căsătorie, să-și iubească soțul și să-i fie supusă ca lui Hristos, cum este scris:

Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile. (Efeseni 5:22-24)

Proorocul Maleahi a adresat următorele cuvinte bărbaților, dar se aplică pe deplin și femeilor și mai ales doamnei despre care a fost adresată întrebarea:

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/este-admisibil-divortul-daca-ti-fost-aranjata-casatoria/

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (19764 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: