Reclame
ULTIMELE STIRI

Scade numarul israelienilor care cred ca Trump e pro-Israel


În preajma vizitei președintelui Trump în Orientul Mijlociu, a scăzut numărul israelienilor ce cred că președintele e pro-Israel. Înainte ca el să preia mandatul, sondajele arătau că aproape 80% credeau că Trump susține Israelul. Acel număr a scăzut la 56% într-un sondaj realizat de Jerusalem Post.
În perioada dintre sondaje, președintele l-a primit pe liderul palestinian, Mahmoud Abbas la Casa Albă, a sugerat Israelului să nu mai construiască în Iudeea și Samaria și a mai spus că nu va muta ambasada SUA la Ierusalim, cel puțin nu acum.
Ambasadoarea SUA la ONU Nikki Haley este una dintre vocile care iau mereu apărarea Israelului. David Brody, de la CBN, i-a luat un interviu lui Haley și au discutat probleme precum mutarea ambasadei și dacă Zidul Plângerii e sau nu parte din Israel.
A fost o promisiune pe care președintele a făcut-o în campanie. Poate inima lui vrea asta, dar politica îl împiedică. Eu cred că Ierusalimul ar trebui să fie capitala și că ambasada ar trebui mutată acolo. Întreaga guvernare se află la Ierusalim, foarte multe lucruri se petrec acolo și cred că ar trebui să vedem aceste lucruri.
Problema e perspectiva palestinienilor, respectiv perspectiva israelienilor. Știm că israelienii nu sunt dispuși să renunțe la Ierusalim și trebuie să vedem ce fac palestinienii în acest caz. Aceasta e partea sensibilă.
Se poate negocia pe tema Ierusalimului ?
Nu știu dacă se poate. Am putea să ne oprim la acest subiect, dar trebuie să mai așteptăm. Nu cunosc politica administrației, dar convingerea mea e că Zidul Plângerii face parte din Israel. Așa l-am văzut mereu și așa trebuie să-l tratăm în continuare. Nu știu ce s-a întâmplat în această chestiune, dar știu că se încearcă să se ajungă la o soluție. Întotdeauna am considerat Zidul Plângerii ca fiind parte din Israel.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 180 – 27 mai 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (19768 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: