Intrebari & Raspunsuri

Pot crede în minunile biblice?

Întrebare:

Pot crede în minunile Biblice? 

În noul Testament citim despre multe minuni. S-au întâmplat cu adevărat, sau sunt pur și simplu legende sau poate poporul vechi a descris ceea ce ei nu puteau explica?

Atât credința Vechiului Testament, cât și a Noului Testament se bazează pe minuni. În Vechiul Testament, evenimentul de bază este eliberarea poporului Israel din robia Egipteană, inclusiv miracolele Paștelui și despărțirea apelor mării Roșii în două. Acestea au fost minuni ale izbăvirii pentru poporului Israel și judecata lui Dumnezeu pentru dușmanii lor. Fără aceste minuni, credința din Vechiul Testament are o semnificație mică.

În Noul Testament, învierea lui Isus este minunea de bază. Toți autorii cărților Noului Testament credeau că Isus a fost răstignit și a înviat a treia zi din morți. Fără minunea învierii Domnului Isus nu există credință creștină dup cum și Pavel afirmă:

Și dacă n-a înviat Hristos, credința voastră este zădarnică, voi sînteți încă în păcatele voastre, (1 Cor. 15:14)

Astfel, atât în ​​Vechiul, cât și în Noul Testament, fără minuni, credința biblică are puțin sens. Chiar dacă minunile și semnele biblice stau la baza credinței creștine unii oameni iau o poziție filosofică negând existența lor din simplu motiv că Dumnezeu nu poate să încalce “legile naturii” pe care le-a stabilit. Ideia “legilor naturii” care sunt stabilite ferm aparțin fizicii lui Newton, dar nu concepției relative a lumii care consideră legile drept generale bazate pe observări.

Scriptura ne asigură de lucrarea lui Dumnezeu în persoana Domnului Isus Hristos în această lume.

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/pot-crede-in-minunile-biblice/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: