EDITORIALE

Educarea prin computer afectează grav dezvoltarea intelectuală a copiilor

Are doar trei ani, stă aşezată la masă gata să-şi ia prânzul şi, ca şi companie, are în faţă tableta cu desenele animate preferate. Poftă bună! Desigur, fetiţa nu se grăbeşte cu prânzul, iar mămica ei ţine o gură şi o ameninţă în fel şi chip. Cu ce este vinovat copilul că provocarea de a viziona filmuleţele preferate este mai mare decât cea de a lua masa în linişte?
De această scenă am avut parte zilele acestea, la un spital de copii din capitală, unde în timpul mesei de la prânz, o mămică i-a pus fetiţei sale tableta cu desene animate în faţa farfuriei cu mâncare. Bineînţeles că fetiţa a ales ceea ce ţine de domeniul intereselor ei şi nu farfuria cu dietă care i se oferea pe motive de probleme de sănătate.

Când calculatorul înlocuieşte părintele…

Dacă părintele îl pune pe copil în faţa unui robot pentru a-l calma pentru ceva timp, copilul ajunge să folosească exagerat acest „instrument de educaţie”. Am văzut părinţi care folosesc cuvântul pentru a educa copiii şi am văzut părinţi care încredinţează educaţia copiilor în grija tehnologiilor informaţionale ultramoderne. În primul caz, copiii trăiesc în lumea reală şi prezintă un indice înalt de inteligenţă, pe când cei din urmă ajung să trăiască într-o lume virtuală, fiind detaşaţi de realitate şi lipsiţi de posibilitatea de a interacţiona cu mediul în care au fost creaţi.
Copiii au nevoie să fie învăţaţi cum să trăiască, ei se simt în siguranţă atunci când li se oferă o direcţie corectă:

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: