Reclame
ULTIMELE STIRI

(VIDEO) Este înțelepciunea rezultatul studierii Bibliei sau un dar de la Dumnezeu?


Întrebare:

Înțelepciunea, cea care este nivelul suprem al credinciosului, este rezultatul unui studiu cu perseverență sau este un dar primit de la Dumnezeu?

https://www.facebook.com/pastor.vasile.filat/videos/1831220830489930/

Cuvântul lui Dumnezeu vă face slobozi

În Evanghelia după Ioan, Domnul Isus Hristos le-a vorbit iudeilor care crezuseră în El:

Pe când vorbea Isus astfel, mulţi au crezut în El. Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ioan 8:30-32)

În aceste versete, Isus a spus că ucenicii adevărați ai Lui sunt doar cei care rămân în Cuvântul Său cu scopul de a cunoaște adevărul. Vreau să știți că în Biblie cel mai des este folosit cuvântul ucenic, în jur de 50 de ori, pe când cuvântul creștin doar de trei ori. Deci, primii creștini erau numiți ucenici și cuvântul ucenic înseamnă unul care învață. Domnul Isus Hristos ne învață Cuvântul lui Dumnezeu care este Sfânta Scriptură. Domnul Isus spune că cei care se pretind creștini, dar nu studiază Biblia, ei nu se califică drept ucenici ai Domnului Isus Hristos. Adevărații ucenici sunt cei care rămân și a rămâne înseamnă a persevera, a face un lucru în mod sistematic, în mod intenționat, a depune tot efortul în ceea ce faci. Oamenii aceștia rămân și perseverează în Cuvântul lui Dumnezeu cu scopul de a cunoaște adevărul și adevărul acesta îi face slobozi.

Cel care împlinește Cuvântul Domnului are înțelepciunea să ducă toate lucrurile la bun sfârșit

În Cartea Psalmi scrie așa:

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit. (Psalmul 1:1-3)

Deci, vedeți, spune foarte clar ce face omul acesta. El are înțelepciune de a duce toate lucrurile la bun sfârșit și are binecuvântare în toate lucrurile. Este ca un pom sădit lângă un izvor cu apă care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se vestejesc. Binecuvântarea aceasta vine din faptul că el nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși, nu se așază pe scaunul celor batjocoritori, ci își găsește plăcerea în Legea Domnului și zi și noapte cugetă la Legea Lui. Omul acesta cercetează continuu Sfintele Scripturi.

Citeste mai mult https://moldovacrestina.md/video-este-intelepciunea-rezultatul-studierii-bibliei-sau-un-dar-de-la-dumnezeu/

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (19796 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: