ANUNTURI

De unde vin lucrurile bune si lucrurile rele? Ne bate Dumnezeu?

Dincolo de orice teologie, aș vrea ca oamenii să înțeleagă un lucru. Lucrurile rele vin de la cel rău, lucrurile bune vin de la Dumnezeu. Dumnezeu este inițiatorul lucrurilor bune, dar Satan e cel care face lucrurile rele.
Am întâlnit părerea unui om, un credincios care mi-a împărtășit faptul că a avut un accident la locul de muncă, i-a căzut un stâlp în cap și a avut două operații pe creier. A fost destul de dramatic episodul și, mai în glumă, mai în serios, mi-a spus: „Știți… e nuieluța lui Dumnezeu”. Eu m-am umplut de revoltă și i-am spus: „Cum poți să spui că așa ceva ar putea fi nuieluța lui Dumnezeu?
Faptul că Dumnezeu este asemuit cu un tată care își iubește copiii, și chiar dacă noi ca tați pământești mai putem să dăm rateuri și să mai facem și lucruri rele, asta nu înseamnă că Dumnezeu poate fi acuzat de așa ceva. E o adevărată blasfemie să-L acuzi pe Dumnezeu că El ar fi făcut așa ceva. Dacă tatăl tău pământesc ți-ar fi dat cu stâlpul în cap, să-ți trebuiască după aceea două operații pe creier, te-ai fi gândit că e un lucru bun pe care tatăl tău îl face ca să te corecteze? Ar fi putut fi aceasta o metodă didactică pe care să ți-o aplice? Nu. Ți se pare o nebunie, nu?” Tot astfel, cum să pui asta pe seama lui Dumnezeu?
Uneori oamenii interpretează lucrurile rele ca fiind din partea lui Dumnezeu pentru că au agățate de ele și lucruri pozitive. Era mărturia cuiva căruia i s-au tăiat picioarele într-un accident, și mărturisea că a fost intervenția lui Dumnezeu fiindcă îi plăcea să meargă pe la discoteci să danseze.
Este o adevărată blasfemie să pui pe seama lui Dumnezeu astfel de metode didactice, să te mutileze ca să nu mai poți dansa. Sigur că lui Dumnezeu nu-I plăceau lucrurile acelea, cu siguranță. Dar faptul că te-ai întors la Dumnezeu în urma acestei experiențe nu înseamnă că aceasta este metoda lui Dumnezeu de a te atrage la El. Asta a fost metoda lui Satan de a te mutila, Dumnezeu însă a intervenit și a mântuit ce a mai rămas din tine.
Asta nu înseamnă că aceasta a fost intenția lui Dumnezeu și se folosește de astfel de lucruri. Îi explicam cuiva: „Dacă mi-aș găsi mașina zgâriată aș spune că prietenul tău a făcut-o pentru că e supărat că nu i-am făcut o favoare de care avea nevoie de la mine și s-a răzbunat astfel pe mine. Tu, cunoscându-l pe prietenul tău ca pe un om onest, ai sări și ai spune că el nu poate să facă așa ceva, că nu-i stă în caracter, e imposibil ca el să-ți fi zgâriat mașina din motive de răzbunare.” Cu atât mai mult nu se face să punem pe seama lui Dumnezeu, despre care Biblia zice că „nu poate fi ispitit să facă lucruri rele”, tot felul de accidente, de nenorociri care, având atașate în seama lor și chestiuni pozitive, să spunem că sunt de la Dumnezeu, pentru că, uite, în felul acesta s-a ajuns și la lucruri bune, la întoarcerea la Dumnezeu.
Trebuie să știm că întotdeauna lucrurile rele vin de la cel rău și trebuie să luptăm împotriva lui, iar lucrurile bune vin de la Dumnezeu și trebuie să-I mulțumim pentru binele făcut.

Interviu: Mircea Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara, punandu-le la dispozitia crestinilor pentru a-i ajuta sa ajunga cat mai aproape de starea ceruta Bisericii de a fi fara pata, fara zbarcitura, ci sfanta si fara prihana (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt ccruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.
Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/…

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: