Intrebari & Raspunsuri

Daniel Miclea: Poti Sluji oare la Mamona ? La cine ma inchin?

Citeam astazi versetul care spune:
Matei 6:24 – ”Nimeni nu poate sluji la doi stăpîni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celalt; sau va ţinea la unul, şi va nesocoti pe celalt: Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.”

Mamona sunt oare banii sau :
„Mamona e puterea care o aduce banii”
Pot cei care au bani sa slujeasca lui Dumnezeu ?
Dumnezeu cheama la slujire si pe cel bogat dar si pe cal sarac. Biblia arata in multe randuri care e rolul celui bogat si acelui sarac in trupul lui Cristos si ce rol are fiecaruia. Problema apare atunci cand puterea banului pune stapanire pe om.
Atunci cand inima omului este inpartita si omul alege sa faca acelasi lucru ca tanarul Bogat.  Domnul isus se uita la tanarul bogat si i adresaza invitatia  vino si urmeaza-ma ,Sa refuze sa lase totul si sa-l urmeze pe Dumnezeu.

Biblia :”Nu poti sluji si lui Dumnezeu si lui Momona”
Am vazut atatea oamenii care si-au schimbat atitudinea dupa ce au doandit ceva bani, crezand ca ie sunt ceva sau pot faca o schimbare cu banii care i detin .
Tot odata am vazut si oamenii putini adevarat  care au banii si au ramas credinciosi lui Dumnezeu stiind ca ei sunt doar administratorii banilor pe care Dumnezeu i-a pus la dispozitie.
In urma Fiecarei slujiri  la acesti doi stapani apare sentimente  in om : de dragoste  fata de unul si  ura  fata de celalalt, sau prea multa atentie fata de unul si  nesocotire de celalat., adica a nu-l mai baga in semana.”

Inchinare lui  Dumnezeu
Inchinare lui Mamona.

Insa sentimentele acestea te vor face sa actionezi complet opus?

--

Focusul va fi pe doua lucruri complect diferite.
” e mai usor sa intre o camila pin urechile acului decat un Bogat in cer.”

Dumnezeu ne pune la Dispozitie pentru o perioada Gratis cate-va lucruri pe care noi nu am facut nimic sa le dobandim si totu-si le avem  : viata,  timpul  , sanatate, si voita umana  . Fiecare om le foloseste cum vrea!!!

In Concluzie nu e grist sa te straduesti sa faci bani sau sa-i administrezi , dar ai grita ca aceasta straduiala sa nu puna stapanire pe tine si sa fie central vietii tale .

--

E adevarat fiecare din noi ne straduim sa ne asiguram cele neceare ” spunem noi’” si uitam cat e necesar.

Un verset biblic spune ca : ” Daca aveti ce manca si imbraca va este in de ajuns”

Dumnezeu ne da mai mult decat ata   si acestea le numim Binecuvantari.

Citeste mai mult: https://micleadan.wordpress.com

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: