EDITORIALE

BISERICA DIN TEMNIȚĂ! – o bucurie împărtășită și de Alin Jivan

Gândurile lui Ghiţă Ignat, fratele meu în Hristos, îmi aduc aminte de Pavel care întemniţat fiind, scria mesaje de încurajare pentru cei de afară. Ghiţă, sau Champ, cum îi spun eu, m-a sunat într-un moment în care îmi bătea zdravăn la uşă descurajarea. Bucuria lui a fost molipsitoare, iar credincioşia lui faţă de Domnul m-a determinat să am altă atitudine în acele momente grele.

Ghiţă mă sună aproape săptămânal, sau poate chiar mai des. Îmi împărtăşeşte fiecare bucurie pe care o are. Repet, fiecare bucurie pe care o are. Trebuie să menţionez faptul că niciodată de când vorbim, nu s-a plâns. Sportul l-a învăţat să reziste şi să nu renunțe niciodată. Credinţa i-a dat forţa nu doar să reziste ci şi să câştige, să câştige suflete pentru Hristos.

Champ, vreau să-ţi spun că ai produs în inima mea exact acelaşi sentiment pe care l-a transmis apostolul Pavel Filipenilor. Şi anume: Şi cei mai mulţi din fraţi, îmbărbătaţi de lanţurile mele, au şi mai multă îndrăzneală să vestească fără teamă Cuvântul lui Dumnezeu”.

Pânâ când ne vom revedea, fii tare!

Transmite aceste gânduri tovarăşilor tăi.

„Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere, ca să deosebiţi lucrurile alese, pentru ca să fiţi curaţi şi să nu vă poticniţi până în ziua venirii lui Hristos, plini de roada neprihănirii, prin Isus Hristos, spre slava şi lauda lui Dumnezeu.” Filipeni 1:9-11

Cu dragoste în Hristos, Alin Jivan.

Sunt de ceva vreme în pușcărie. Cu siguranță, nu a fost un timp ușor. Cine spune că e ușor sau plăcut să stai într-un astfel de loc, cred că minte. Nu a fost ușor nici pentru mine, nici pentru cei dragi ai mei. Însă, totdeauna chiar în mijlocul acestei perioade grele a vieții, Dumnezeu a avut grijă să ne aducă sau mai degrabă, să ne binecuvânteze și cu momente frumoase în care inimile noastre să se poată bucura.

Unul dintre aceste momente s-a petrecut vineri, 28 Aprilie 2017. Cuvântul lui Dumnezeu spune că „…este mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de oameni neprihăniți care n-au nevoie de pocăință…” – Luca 15:7. Conform cu învățătura Sfintelor Scripturi, ceea ce s-a petrecut aici în pușcărie în acea zi de vineri  a fost un motiv de mare bucurie, nu doar pentru noi deținuții, ci și pentru întreg Cerul. Motivul bucuriei noastre a fost faptul că 5 dintre colegii mei deținuți au făcut legământ cu Dumnezeu și l-au mărturisit pe Domnul Iisus Hristos ca Domn și Mântuitor personal în apa botezului.

Nu este pentru prima dată când au loc astfel de evenimente. De când sunt aici au mai fost două evenimente de genul acesta în care 24 dintre colegii mei, au ales să facă cea mai frumoasă mărturisire în fața multor martori, mărturisire prin care, în deplină cunoștință de cauză, și-au declarat dragostea pentru Cel care a murit pe crucea Golgotei pentru păcatele lor.

Nu știu ce părere au unii sau alții; nu știu dacă în afară de noi cei din penitenciar și de cerul întreg, mai are cineva timp să se bucure când oameni care altădată erau departe de Domnul prin tot ceea ce făceau sau vorbeau, acum au înțeles că Fiul lui Dumnezeu din iubire pentru ei, s-a făcut OM, a venit în lumea noastră păcătoasă tocmai pentru a le oferi o șansă la viața veșnică.

CITESTE MAI MULT https://georgeignat.com/2017/05/12/biserica-din-temnita-o-bucurie-impartasita-de-alin-jivan/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: