ANUNTURI

Cât de departe merge decretul lui Trump privind libertatea religioasă???

Așteptat cu nerăbdare și entuziasm de majoritatea liderilor religioși din Statele Unite, dar nu numai, decretul lui Donald Trump emis joi, privitor la protejarea libertății religioase, se pare că nu este atât de categoric așa cum se aștepta. Astfel, în timp ce unii aduc „osanale” decretului, alții îl califică de „lamentabil și inadecvat”.

„Cu prea multă frecvență guvernul a folosit puterea statului ca pe o armă împotriva oamenilor credincioși”, a spus președintele în fața liderilor religioși reuniți la Casa Albă, pentru a sărbători Ziua Națională de Rugăciune.

Evanghelici, catolici, evrei și alții s-au întâlnit în Grădina Trandafirilor pentru a participa la prima zi de rugăciune. Președintele a folosit ocazia, îndeplinind una din promisiunile electorale, semnând un decret executiv, proiectat pentru a promova și a proteja libertatea religioasă.

„Nu vom permite niciodată ca oamenii credincioși să fie atacați, intimidați sau reduși la tăcere”, a declarat președintele în aplauzele celor prezenți. Decretul în esență cuprinde:

  • Declară că protecția și promovarea libertății religioase este o politică a Puterii Executive
  • Ordonă IRS să nu mai aplice Amendamentul Johnson, prin care se interzicea bisericilor și altor organizații nonprofit să sprijine și să ajute pe candidații politici.
  • Protejează angajații ce din motive de conștiință nu doresc să distribuie anticoncepționale și medicamente ce induc avortul, conform planurilor de asigurări ce sunt dispuse de Obamacare.

Și atunci unde nu ajunge decretul?

--

citeste mai mult: https://benidradici.com/cat-de-departe-merge-decretul-lui-trump-privind-libertatea-religioasa1/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura