EDITORIALE

Incredibil

Două expresii sunt foarte uzate în perioada asta și anume: „Paște fericit!” Și „Hristos a înviat!” Sunt pe buzele tuturor și devii un fel de eretic dacă nu le spui, chit că prima nu e corectă gramatical iar cea de a doua, deși e reală e ceva așa de special încât puțini oameni care o rostesc o și cred.

Mi se duce gândul inevitabil la detaliile oferite de apostolul Marcu despre evenimentele imediat următoare învierii și anume despre reacția ucenicilor în două instanțe diferite la auzul veștii despre înviere. Reacția lor a fost necredința sau un fel modern de a spune „Du-te bă d-aici!” Asta a fost reacția și la vestea Mariei și la confirmarea venită de la ucenicii cu care Mântuitorul a vorbit pe drumul spre Emaus.

Prima care le dă vestea învierii e Maria care văzuse și mormântul gol și îngerul și chiar pe Mântuitorul care i se arătase (și nu doar ei),. Cu alte cuvinte avea informații sigure că e viu, și nu mă îndoiesc că le-a prezentat ucenicilor pe toate, le-a a povestit tot. Răspunsul Marcu 16:11 „Când au auzit ei că este viu și că a fost văzut de ea, n-au crezut-o.

A doua veste despre înviere o dau ucenicii ce plecau dezamăgiți la țară după ce speraseră din toată inima că Isus va împărăți și nu fusese așa, ei sunt abordați pe drum de Mântuitorul și li se descoperă așa că, se întorc și vin la ceilalți să le dea vestea. Rezultatul: v 12: „dar nici pe ei nu i-au crezut

Ce mă intrigă și mai tare este că între cele două mărturii ale învierii a mai fost un eveniment interesant care ar fi trebuit să lămurească lucrurile și anume: După vestea Mariei Petru dă fuga la mormânt și găsește mormântul gol și fâșiile de pânză pe pământ. Deci când vin cei dinspre Emaus cu vestea deja doi din ei văzuseră mormântul și nici așa nu cred.

Citeste mai mult: https://www.filedinjurnal.ro/2017/04/17/incredibil/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: