Reclame
ULTIMELE STIRI

Studenții Îl găsesc pe Isus în universitățile americane de top

Banner filme


Pentru lucrările creștine, multe dintre complexele studențești ar putea să pună semnul care le interzice accesul. Activiștii și administratorii complexelor studențești acuză, printre altele, grupurile creștine că nu reușesc să respecte regulile cu privire la imparțialitate.
Matt Bennet: Cred că aceste complexe studențești sunt asemenea Uniunii Sovietice de acum odinioară. Ei au biserici ca să se vadă că libertatea religioasă este respectată, însă în culise încearcă să o suprime și să o excludă cât se poate de mult.
Matt Bennet a văzut nevoia de influențe creștine în universitățile de elită.
Matt Bennet: Cred că din multe puncte de vedere, de 50 de ani a fost un dezastru. Studenții care au frecventat aceste universități au fost laicizați. Am efectuat niște cercetări cu privire la universitățile cele mai importante, primele 20 de universități și cu privire la liderii în guvern, afaceri, educație și media. Aproape două treimi dintre ei au frecventat acele universități de elită.

În 2011, el a înființat organizația Christian Union, Uniunea Creștină, care se ocupă de școlile unde studiază viitorii lideri ai națiunii. Este vorba de zece filiale ale universităților care includ universitățile de top.
Matt Bennet: Dacă vrem să schimbăm mentalitatea națiunii, trebuie să influențăm acești oameni și să le slujim. Aceste complexe studențești ne-au făcut o mare favoare, au adus laolaltă pe cei mai ambițioși viitori lideri din țară. Noi trebuie doar să le spunem de Isus Hristos, și să facem ucenicie cu ei în Domnul.
Organizația Christian Union a fost refuzată de liderii universităților, așa cum s-a întâmplat altor grupuri creștine în complexe studențești laice. Mai există o abordare mai agresivă pentru a face față discriminării. A spus clar conducerii universităților că nu va da înapoi, și nici nu va pleca.
Matt Bennet: Când procedezi în acel fel, conducerea universității te va respecta mai mult pentru că știu că nu pot înfrânge, indiferent de circumstanțe.
Această abordare radicală a avut succes în universități, însă creștinii s-au opus din cauza poziției agresive. Drept răspuns, el arată spre apostolul Pavel.
Matt Bennet: Trebuie să avem o atitudine fermă. În timpul călătoriilor sale, apostolul Pavel, indiferent unde s-a dus, au avut loc revolte sau mișcări de trezire. În urma vestirii Evangheliei, ne confruntăm mereu cu reacții. Trebuie să ne așteptăm la astfel de reacții, să le considerăm reacții obișnuite și să nu ne temem de ele. Din când în când vor avea loc revolte.
Când Universitatea Princeton a refuzat să recunoască organizația Christian Union, atunci el s-a inspirat din strategiile unor grupuri laice cu influență și a angajat o organizație pentru apărarea drepturilor civile.
Matt Bennet: Ei au scris o scrisoare președintelui Universității Princeton. Au primit răspuns în trei zile prin care le-a dat dreptate. Au procedat corect și suntem mulțumitori pentru asta. Au făcut în trei zile ce nu ar fi făcut pentru noi în trei ani.
Eforturile sale au generat un răspuns pozitiv din partea studenților care au căutat mai mult decât realizare academică.
Clay Cromer: Acești studenți tânjesc în adâncul sufletului lor după Dumnezeu ca toți alții. Este greu să fie aproape de Dumnezeu când aleargă după succesul lumesc. Așa cum a spus Augustin, inimile noastre sunt create pentru Dumnezeu și își vor găsi liniștea doar în Dumnezeu.
Clay Clomer este directorul filialei Yale în cadrul Christian Union. El spune că deși sună incredibil, studenții Îl cunosc pe Domnul în universitățile de top.
Clay Cromer: Adesea vin studenți aici și înțeleg că nu mai sunt cei mai buni din oraș sau din țară, sunt mulți ca ei. În timp ce oamenii se luptă cu astfel de probleme, se pot concentra pe nevoile pe care le au, care sunt pentru Domnul.
Kenneth Kiambati: În timpul studiului biblic am văzut lumina în cineva. Am urmărit modul în care a vorbit și a citit Biblia și am văzut că i-a plăcut și a crezut în Biblie. Am văzut ceva autentic. Am știut că el știe ceva ce eu nu știu și are ceva ce eu nu am.
După scurt timp, pe podeaua camerei din căminul studențesc, L-a rugat pe Domnul să îl reînnoiască.
Kenneth Kiambati: Dumnezeu m-a întâmpinat acolo. El a ridicat vina și greutatea de pe mine, și am simțit o bucurie și o pace pe care nu o simțisem niciodată. Am știut că mă aflu în prezența Celui care este mai mult ca mine.
În atmosfera competitivă, riguroasă și stresantă a universităților de top, tinerii au parte de o libertate pe care o pot primi doar de la Hristos. Cu ajutorul grupurilor ca Christian Union. ei pot crește în credință și pot răspândi influența lui Dumnezeu în întreaga lume.
Kenneth Kiambati: Duhul meu zace încarcerat, legat în păcat și în întunericul naturii. Cu o rază, cu o lumină arzătoare, am trezit închisoarea.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 664 – 9 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (19454 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: