EDITORIALE

MĂGĂRUȘUL NOU-NOUȚ

De mic copil mă gândeam oare de ce numesc oamenii sărbătoarea aceasta „Florii” și spun La mulți ani celor cu „nume de floare”! Nici acum nu pricep cum se face că un măgăruș calcă în picioare niște frunze și de acolo inventăm noi… în fine. În orice caz, cam în felul ăsta am deturnat noi niște acțiuni ale lui Isus, care au ele însemnătatea lor, în sărbători despre noi! Dacă tot ne place să deturnăm acțiunile altuia, de ce nu vorbim despre proprietarul măgărușului, care l-a dăruit fără întrebări, fără plângeri, fără dat în judecată! Ce însemna pentru acel proprietar un măgăruș în acea vreme? Măgărușul lui, neîncălecat încă, era un bun comercial, familial și personal fantastic pe vremea aceea. Era un bun pentru drum, pentru comerț, pentru uz personal, îl scutea pe proprietar de cărat, ceea ce nu era puțin, că nu aveau mașini personale pentru călătoriile care le făceau dintr-un loc în altul, pe scurt era o avere. Imaginați-vă puțin scena: vin doi… prăpădiți și se urcă în mașina din fața casei, dau la cheie și… pornesc! Măi, băieți, strigă proprietarul… vi se pare că-s invizibil? Și vine răspunsul care-l face pe proprietar să-și ridice pălăria: „Domnul are trebuință de el.” Și asta a fost lămuritor pentru el. Fără alte comentarii, fără supărare, cu bucurie!

Azi, ca și atunci, n-a fost vorba de ce ni se pare nouă, ci despre ce face El și ce are El trebuință! Pentru că-i mai bine să spunem de bunăvoie: Da, Doamne, ce-i al meu e de fapt al Tău, ia-l!… în loc să spunem din obligație un La mulți ani pentru că sărbătorim… „Floriile”!

Sărbătoare e ori de câte ori El să are trebuință și noi să avem privilegiul să ne ridicăm pălăria, spunând: Da, Doamne, tot ce am e al Tău! Sărbătoare înseamnă să te pui la dispoziția Lui. Asta-i adevărata sărbătoare! Când El își primește gloria prin faptul că totul și toate stau la dispoziția Lui! Și tu?

Sursa foto: aici

sursa: http://tineri.betania.ro/magarusul-nou-nout/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: