Intrebari & Raspunsuri

(VIDEO) De ce numele lui Satan se scrie cu majusculă, dacă el este un trădător?

În acest articol vreau să răspund la întrebarea care mi-a fost adresată „De ce Satan în Biblie este scris cu literă mare dacă acest cuvânt din greacă semnifică trădător?” Vreau să vă spun că Noul Testament a fost scris în limba greacă, dar în textul grecesc nu sunt minuscule și majuscule. Acolo nici măcar nu sunt spații între cuvinte, așa că nu este scris numele Satan sau diavolul nici cu literă mare, nici cu mică. În limba română putem găsi acest cuvânt scris cu majusculă, pentru că este un nume propriu. Aceasta este o regulă gramaticală și numele acesta Satan se referă la o persoană concretă, de aceea se scrie cu literă mare. Vă invit să ascultați mesajul meu în privința acestui subiect în acest video live publicat pe facebook:

Numele Satan nu înseamnă trădător

De fapt, numele Satan nu înseamnă trădător, ci acuzator și adversar. Cel mai bine arată caracterul lui Satan cartea Iov, în care este scris că în țara Uț era un om care se numea Iov și omul acesta era fără prihană și curat la suflet. El se temea de Dumnezeu și se abătea de la rău. Lui i s-au născut șapte fii și trei fete. Apoi, este enumerată toată averea lui, dar iată de la versetul 6 spune așa:

Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfățișat înaintea Domnului. Și a venit și Satana în mijlocul lor. Domnul a zis Satanei: „De unde vii?” Și Satana a răspuns Domnului: „De la cutreierarea pământului și de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.” Domnul a zis Satanei: „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană și curat la suflet, care se teme de Dumnezeu și se abate de la rău.” (Iov 1:6-8)

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: