StiriSTIRI MISIONARESTIRI VIDEO

Nu vor mai fi creștini în Irak in viitor? Ce crede un preot anglican din Irak

Conform unui preot Anglican cunoscut care a slujit ani de zile în Irak, creștinismul aproape că a dispărut în acea țară. Andrew White este vicarul Bagdadului. El a condus Biserica anglicană Sfântul Gheorghe în perioada cea mai violentă a insurgenței după invazia SUA în 2003. Acesta a spus că țara este așa de periculoasă pentru creștini, încât mulți pleacă pentru totdeauna. El a mai adăugat că în curând nu va mai fi niciun creștin în Irak. Recent, George Thomas a vorbit cu corespondentul-șef CBN al știrilor internaționale, Gary Lane pentru a afla opinia lui.
George Thomas: Nu ești de acord cu Andrew White. De ce?
Gary Lane: Da, cu tot respectul pentru Andrew White, eu am aflat că acolo există o Biserică în clandestinitate. Evangheliștii care nu se ascund sunt încă acolo. Slujesc pe străzi și îi întorc pe oamenii la Hristos. În plus, mai sunt zeci de mii de yazidiți și musulmani care au rămas fără adăpost, care au fost dislocați în interiorul țării și se află în nordul Irakului. Oare cine îi slujește acum? Cine le vorbește de Hristos? Am fost amândoi în biserici. Am văzut că mulți dintre oamenii care umplu bisericile sunt foști musulmani sau fost yazidiți. Ei vin la Hristos. Nu sunt de acord cu el. Poate Biserica tradițională se află în declin, biserica anglicană, însă eu cred că Dumnezeu face ceva nou în Irak.
George Thomas: Să vorbim despre condițiile de acolo. El vorbește despre condiții ostile care fac dificilă supraviețuirea creștinilor în Irak.
Gary Lane: Unii au rămas pentru că vor să fie sarea și lumina în Irak. Dacă toată lumea pleacă, cine va fi sarea?
George Thomas: Crezi că Biserica va reveni la un moment dat?
Gary Lane: Cred că Biserica va fi vibrantă și puternică. Cred că Dumnezeu curăță orice mlădiță care nu aduce rod. Hristos a spus că va face ceva nou. Sunt de părere că asta face în prezent în Irak.
George Thomas: Tu vezi altfel Biserica persecutată și ce se întâmplă când Biserica este persecutată.
Gary Lane: Cred că trebuie să ai o perspectivă eternă și nu una pământească. Conform celei pământești spunem că persecuția trebuie să se oprească, trebuie să oprim suferința și durerea. Nu este nimeni de acord cu persecuția. Hristos le spune adepților Săi că vor fi persecutați. Era de așteptat, deoarece lumea L-a urât mai întâi pe El și apoi pe adepții Săi. Însă partea bună este că astfel Biserica va crește, așa cum vedem în Irak.
George Thomas: Spune-ne, ce poate face Biserica din Occident ca să fie alături de frații și surorile noastre din Irak, Siria și Orientul Mijlociu?
Gary Lane: Toți cei pe care i-am cunoscut spun mereu același lucru. În primul rând vor să ne rugăm pentru ei. Apoi au nevoie de Biblii. Stați în genunchi și rugați-vă pentru acești oameni. Apoi, treceți la acțiune. Ajutați-i! Sunt mulți irakieni care au rămas fără adăpost. Sunt multe grupuri care îi ajută, precum CBN Disaster Relief. Îi ajutăm. Sunt multe alte grupuri care îi ajută. De exemplu, Samaritans’s Purse, Operation Blessing îi ajută pentru că ei au rămas fără adăpost. Ei au nevoie de un adăpost bun, de mâncare, de haine, apă, educație pentru copiii lor. De ce să nu sponsorizeze bisericile voastre câteva familii din Irak? Haideți să îi ajutăm! Mai întâi pe ei, apoi pe cei care vin aici. Să nu vă temeți de ei, arătați-le iubirea lui Dumnezeu!
George Thomas: Cel care i-a văzut în Orientul Mijlociu, Gary Lane, corespondentul-șef al știrilor internaționale CBN, îți mulțumesc pentru intervenție!
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 664 – 9 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d