EDITORIALE

Dumnezeul implicării – Alexandru Fintoiu

A fi creștin înseamnă implicare în împărăția lui Dumnezeu. Nu poți fi creștin și să spui, nu mă bag. Isus a dat o pildă cu omul căzut între tâlhari, au trecut pe lângă el cei care cunoșteau Biblia, oameni obișnuiți cu pocăința, oameni cu stare și nimeni nu l-a băgat în seamă.

Pe acolo a mai apărut și un om simplu, un creștin cu inima. Omul acesta s-a aplecat, l-a ridicat, i-a pansat rănile și a plătit pentru refacerea lui. Ideea e că un creștin acționează. Am văzut că o mulțime de oameni compătimesc, aprobă pe alții, le e milă dar n-au curajul să se bage.

Vezi un om într-un șanț, nu cobori din mașină pentru că tu nu te bagi, nu cumva să riști să te încurci cu cine știe cine. Vezi că o femeie este lovită de cineva, tu nu te bagi ca să nu o încasezi și tu. Vezi că în biserică nu are cine să lucreze pentru Domnul, dar, tu nu te bagi pentru că e mai comod să stai în bancă.

Când te bagi, riști dezaprobare, critici, acuze. Întotdeauna când vrei să faci lucrarea lui Dumnezeu, diavolul caută să pună bețe în roate. Mereu vor exista oameni care vor avea ceva împotriva la ceea ce spui, la ceea ce faci, la ceea ce scrii pentru că de “deștepți” e lumea plină.

Multe noroade au mers după Isus dar puțini au avut curajul să se implice, să-și asume riscuri, să încerce. Un lepros a fost vindecat pentru că a avut curajul să se apropie de Isus din mijlocul gloatei. Credința i-a dat curaj. Nu l-a interesat faptul că era pe prima pagină a privirilor celorlalți. Probabil, în ditamai mulțimea de oameni erau și alții care aveau nevoie de vindecare, dar nu s-au băgat.

Când te bagi, vei fi binecuvântat, nu primești doar critici. Când te bagi, vei fi aproape de Isus și vei gusta din bunătatea lui Dumnezeu.

Implică-te, nu sta fără să faci nimic. Dumnezeu a creat omul nu ca să stea toată ziua în fotoliu și să dea nume la animale.

Și așa facem prea puțin.

                                                                                                            Alexandru Fintoiu30

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: