ANUNTURI

Campanie în România împotriva jocului Balena Albastră. Povestea jocului care împinge copiii spre tragedie

Poliția Română a demarat campanie de informare împotriva jocului „Balena Albastră”, care a băgat cinci copii din Iași în spital.

Poliția atrage atenția celor care folosesc mediul online și recomandă prudență în contactul cu persoanele necunoscute de pe internet. Recomandările îi vizează, în primul rând, pe copii și tineri, cei mai vulnerabili în fața jocului.

“Există țări în care jocurile accesate în mediul virtual au făcut victime. Deși nu este un fenomen în România, vă recomandăm tuturor celor care sunteți timorați sau amenințați de „prietenii” din mediul virtual, să căutați sprijin la persoanele dragi sau la autorități. Aveți mereu în atenție cu cine interacționați dumneavoastră sau cei dragi, pe rețele sociale sau pe alte forme de comunicare pe internet (e-mail, messenger, forumuri)! De asemenea, dacă în jurul dumneavoastră observați persoane care și-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, anunțați autoritățile”, este mesajul Poliției Române.
Autoritățile atrag atenția că prieteniile făcute în mediul virtual sunt periculoase și recomandă prudență în oferirea datelor cu caracter personal.

“Fiți prudenți în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informații personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, școala la care învațați ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le și cunoașteți în realitate. În cazul în care persoane cu care comunicați pe internet vă jignesc, amenință, vă transmit mesaje cu tentă sexuală sau poze cu conținut pornografic, vă îndeamnă să consumați alcool ori droguri, ori vă provoacă să vă faceți rău, anunțați apropiații și faceți o sesizare la Poliție”, transmite Poliția Română.

Recomandările autorităților vin în contextul popularizării acestui joc extrem de periculos care obligă tinerii să execute provocări stupide. În Rusia, cel puțin 130 de tineri s-au sinucis din cauza acestui joc.
Citeste mai mult: http://www.activenews.ro

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: