ANUNTURI

Viorel Iuga: Baptiştii din România respectă femeile, apreciază slujirea lor, dar hirotonisesc pentru slujirea pastorală doar bărbaţi

iugaAm fost întrebat ce ştiu despre prima femeie din România care a fost ordinată ca pastor baptist în SUA. Nimic mai mult decât cele prezentate în ştire. Nu ştiu nici măcar dacă este adevărat tot ce se afirmă în acea ştire. Personal, aş fi preferat să ni se comunice şcoala teologică absolvită şi, mai ales, comisia care a hirotonisit-o.
Oricum, adevărat sau nu, este important să se ştie că baptiştii din România, deşi au multe legături cu fraţii de credinţă de peste ocean, sunt de sine stătători şi cu particularităţile lor. În timp ce recunoaştem şi respectăm importanţa femeii în istoria sfântă, în adunare şi în slujire, rămânem la cerinţele enunţate de apostolul Pavel, care includ şi precizarea: „Dar trebuie ca episcopul să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, …”
Concluzia: baptiştii din România respectă femeile, apreciază slujirea lor, dar hirotonisesc pentru slujirea pastorală doar bărbaţi.

https://www.facebook.com/iugaviorel.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: