EDITORIALE

CUM SE POATE DISTRUGE O BISERICA LOCALA?

abandoned_church_3d-wallpaper-1024x576Articolul acesta se bazeaza pe experienta pe care o am cu bisericile pe care le-am consultat in peste 20 de ani de slujire. Dupa tot acest timp, am devenit convins ca noi am perfectionat patologia prin care putem sa acceleram declinul si in cele din urma decesul unei biserici locale. Am vazut acest lucru intamplandu-se in diferite stari de functionare a bisericii, cu diferite accente, si pot sa va garantez ca, daca implementati aceste lucruri, veti apasa pe butonul bombei nucleare care va distruge biserica voastra.

  1. In mod continuu transmite un mesaj neclar. Asigura-te ca liderii cheie raman fara nicio intelegere si dezbinati atunci cand se ajunge la identitatea, scopul, viziunea si directia bisericii
  2. Vorbeste in eufemisme duhovnicesti care par sfinte, cum ar fi „noi doar vrem sa-L iubim pe Isus si sa ne iubim unii pe altii”, sau „noi vrem doar sa implinim Biblia”. Acest fel de afirmatii nebuloase, fara nicio aplicatie contextuala, au un mod de a suna in totalitate biblic fara a fi de fapt biblice. Mai mult, ele sunt calea perfecta de a fi in voia valurilor, intr-o mare de irelevanta, si niciodata sa nu reprezinte ce a intentionat Dumnezeu sa fie biserica ta locala, si ce vrea El ca ea sa faca. Rezultatul este, desigur, ca acea biserica nu va face nimic.
  3. Investeste mai mult timp in nevoile oamenilor decat in lideri. Cunoasteti vechea zicala: „roata care scartaie capata cea mai multa vaselina” . In multe biserici locale, aceia care „scartaie”  cel mai tare par sa capete toata unsoarea. Și cea mai mare greseala a liderilor de biserica este sa dea atentie excesiva oamenilor care tipa cel mai tare si celor mai nevoiasi din congregatie, mai degraba decat sa investeasca in aceia pe care Dumnezeu i-a inzestrat cu daruri pentru a conduce biserica. Aceasta stabileste un mediu in care oamenii invata ca cea mai mare atentie va fi acordata intotdeauna acelora care se vaita cel mai tare(sau sunt cei mai nemultumiti). Și acesta este precis mediul care il va goli de viata pe orice lider adevarat – sau atmosfera care, in mod necugetat, ii da pe lideri afara din biserica.
  4. Incearca sa faci pe plac fiecaruia. Aproape fara exceptie, fiecare biserica pe care am consiliat-o in acest domeniu este in declin, deciziile niciodata nu sunt executate fara intrebarea finala: „Cine va fi deranjat de aceasta?” . In mod inevitabil, deciziile bune sunt intotdeauna sabotate de cineva care sugereaza ca „facand aceasta, s-ar putea intr-adevar sa deranjam pe… (completeaza aici numele grupului tau preferat)”. De fapt, o cale sigura ca lucrul de mai sus sa se intample este sa ajungi in postura cand nu poti sa iei nicio decizie clara cu privire la ceva, deoarece grija ta primordiala este intotdeauna ca nu cumva sa nu i se faca pe plac cuiva. Ghiciti ce se intampla! Nu exista nicio decizie semnificativa care sa fie luata vreodata intr-o biserica, iar aceasta sa-i faca pe toti fericiti! Daca incerci sa faci pe plac tuturor in ceea ce priveste deciziile, niciodata nu vei lua vreo decizie esentiala, si niciodata nu vei avea o directie clara. Atrofierea este rezultatul inevitabil, deoarece in incercarea de a fi pe placul tuturor, nu esti pe placul lui Dumnezeu.Refuza sa-i confrunti pe cei care produc agitatie. Dezacordul in ceea ce priveste opiniile inseamna un lucru si este un aspect normal intr-o colectivitate. Sabotarea insa este o chestiune total diferita si in prea multe biserici agitatorii sunt lasati sa alerge liber si sa faca ce vor, fara a se lua in calcul impactul negativ pe care il au asupra celorlalti din trup

Citeste mai mult: https://vesteaevangheliei.wordpress.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: