Articole de CraciunEDITORIALE

ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE

bokeh-photography-christmas-wallpaper-325 decembrie, ziua oficială a sărbătorii. În aer plutește deja “spiritul” Crăciunului. E atmosferă de sărbătoare și oamenii se pregătesc intens să petreacă. Ca în fiecare an, nelipsitul Moș Crăciun, o legendă devenită tradiție de secole, aduce cadouri copiilor cuminți. La fel ca Moș Crăciun, nelipsit este și bradul împodobit. Și mă întristează tare mult, în fiecare an, să văd brazii aruncați la gunoi după ce au fost folosiți ca decor. Aceleași urări, aceleași clișee, aceeași rețetă de sarmale, salată de boeuf, evenimentele caritabile și răsunetul colindelor… Am văzut și  un top al celor mai frumos împodobite orașe din lume. Se întrec în luminițe, ornamente și sclipici.

M-am gândit la cum Isus a venit pe această lume. Discret și umil, într-un grajd e animale. Doar îngerii cântau, invitând păstorii să i se închine. Păstorii au avut onoare de a fi primii care s-au închinat noului rege. Apoi înțelepții au adus cadouri prețioase noului împărat.

Crăciunul este sărbătoarea închinării. Am transformat-o în închinare la cumpărături, la brad și la Moș Crăciun, și am uitat de rege. Regele umil născut într-o iesle, dar care acum împărățește peste întrega creație.

Crăciunul este despre a ne inchina regelui cu inima noastră, cu viața noastră, cu tot ce suntem și cu tot ce avem. E sărbătoarea regelui regilor, care împărățește în veșnicii.

http://tineri.betania.ro/in-prag-de-sarbatoare/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: