ANUNTURI

Mic Dejun cu Rugăciune în Parlamentul României 2016 – Schimbarea prin rugăciune a societății

A XI -a ediție a Micului Dejun cu Rugăciune, organizat de Grupul Ecumenic de Rugăciune, a avut loc în luna septembrie la Parlamentul României.Peste 100 de persoane, atât politicieni cât și oameni din sfera religioasă a României, s-au adunat pentru a conștientiza această națiune de importanța rugăciunii în schimbarea societății.

„De 11 ani, în Parlamentul României au loc întâlniri, dezbateri și discuții. De asemenea, ne bucurăm că în cadrul grupului de rugăciune se discută și despre apărarea drepturilor religioase și a familiei. Au fost nenumărate luări de cuvânt în Parlament din partea membrilor Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlament”. A declarat George Țone, pastor al bisericii baptiste Emanuel, București.

„Consider că rugăciunea este un lucru important pentru fiecare persoană, inclusiv în dezvoltarea psihologică a omului. Nu numai că te întărește din punct de vedere spiritual, dar și din punct de vedere uman”. A mărturisit Romeo Moșoiu, consilier al Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

„Pentru mine identitatea este foarte importantă. În fiecare an, am fost invitat să citesc Biblia, ca și astăzi. Atunci m-am rugat și mi-am ales partea care se focalizează pe faptul că identitatea noastră se află în Isus Hristos”. A spus Leo Van Doesburg, director Afaceri Europene și Consiliere Politică, Olanda.

--

„E foarte important acest mic dejun de rugăciune. Fiecare cult și denominație se adună între ei, își păstrează specificul și e foarte bine așa. Din păcate, fiecare își vede specificul lui și ceea ce avem comun cu toții e lăsat oarecum în umbră. Este chiar menirea Parlamentului de a găsi ceea ce ne unește, iar rugăciunea este unul dintre aceste lucrui, în diversele ei forme. Esența rugăciunii este aceeași la toate religiile din România și e foarte important, chiar în cadrul Parlamentului, să vedem ceea ce ne unește. Vă mulțumesc!” A spus Rafael Shaffer, rabin, Federația Comunităților Evreiești din România.

Temele majore abordate au fost: Schimbarea prin rugăciune a unei societăți și Diaspora românească – între identitate și integrare. Spre deosebire de alți ani, accentul s-a pus pe modelul corean de transformare a societății prin rugăciune.

„Am avut în acest an aproximativ 150 de persoane din România și din străinătate. Spre deosebire de alți ani, am abordat două teme majore. În prima zi, am avut prezentat Modelul corean de transformare a societății prin rugăciune și am avut un om extraordinar, un fost ministru corean, care ne-a vorbit despre cum au reușit creștinii și rugăciunea acestora să schimbe absolut în totalitate societatea coreană și să producă dezvoltare. Apoi, tema a doua a fost Diaspora românească, între identitate și integrare. Au fost oameni din diferite domenii, atât fețe bisericești din România și din străinătate, cât și întreprinzători din România și străinătate, cei care încearcă să îi adune pe românii din străinătate. Am avut reprezentanți de la Minister, cum ar fi Agenția Națională de Calitate de Șanse. Am vorbit despre români și mai ales româncele care sunt victime ale traficului de persoane în străinătate. A declarat Florica Cherecheș, Vicepreședinte al Grupului Ecumenic de Rugăciune al Parlamentului României”.

--

În cadrul evenimentului, participanții din țară și din diasporă s-au focalizat pe unitatea și valorificarea relațiilor în vederea unei conduceri cât mai eficiente.

„Consider că este o activitate sau un eveniment benefic pentru România, în special pentru reconstruirea societății noastre românești. Ideea mea este ca Biserica să fie activă în societate, să fie mult mai activă față de trecut. Să aibă o contribuție considerabilă, tocmai în vederea de a construi o dimensiune socială consolidată pe valorile creștine”. A mărturisit Vasile Orghici, preot paroh al Comunității Greco-Catolice din Livorno, Italia.

„Am venit cu frați din Oastea Domnului, care sunt lideri, inclusiv preoți ortodocși. Ei sunt lideri la nivel național în Oastea Domnului. Mă bucur că suntem aici. De asemenea, este o bucurie pentru mine că putem înălța din acest loc rugăciuni, un loc în care nu am fi crezut vreodată că Dumnezeu va schimba cursul istoriei și din locul acesta unde s-a negat vehement Numele lui Dumnezeu, astăzi putem să vorbim despre El aici. Poate să fie așa cum se spune o „casă a poporului”, a poporului creștin”. A spus Victor Oțet, Asociația Ortodoxă, Oastea Domnului.

„Inițiativele pe care un parlamentar al trebui să le vizeze în primul rând (și ne referim aici la cele de maximă importanță pentru creștini, pentru oamenii religioși) sunt Constituția României, dar și legi de un anumit caracter moral care trebuiesc promovate și susținute”. A declarat Aurelian Mihai, deputat de Diasporă.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 637 – 2 octombrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura