ANUNTURI

Descoperire arheologică istorică – cum arăta Templul în care Isus dădea învățătură?

Arheologii israelieni au anunțat că au descoperit cum arăta podeaua din al Doilea Templu evreiesc. E o poveste despre felul în care noile descoperiri aduc la viață trecutul și Biblia. Această descoperire a fost făcută pe când arheologii reconstruiau gresia de 2000 de ani din cel de-la Doilea Templu, construit de împăratul Irod.Acestea sunt podelele pe care au pășit preoții cei mai de seamă, ceilalți preoți și chiar pelerinii care veneau la Muntele Templului. Aceasta e podeaua pe care a pășit Isus când a venit la Muntele Templului. Acest lucru a fost descoperit în 1999 când molozul de sub Muntele Templului a fost îndepărtat ilegal pentru a se construi o moschee subterană.

Acum avem piesele plăcilor ceramice de podea obținute în 12 ani de muncă, din molozul de la Muntele Templului. Le-am identificat în urmă cu zece ani și ne-am deat seama că au fost parte din acele podele.

Proiectul de cernere de la Muntele Templului a început în 2004. Timp de mai mult de un deceniu, voluntari și arheologi din lume au examinat resturile construcțiilor de la Muntele Templului, ajungând la descoperiri istorice. Aceasta e pentru prima dată când am putut să restaurăm un element arhitectural din cel de-al Doilea Templu.

Arheologii au confirmat autenticitatea acestor piese, cunoscând dimensiunile, materialele și tehnica originală.

--

Nu credeam că voi găsi ceva atât de apropiat templului.

Directorul de proiect, Gaby Barkay a punctat de ce e importantă această realizare pentru creștini.

Aceasta e chiar podeaua pe care s-au împrăștiat monedele când Isus a răsturnat mesele negustorilor. Pe aceste podele s-au împrăștiat toate acele monezi. Avem câteva relatări în care Isus ședea împreună cu ucenicii, și le dădea învățătură în porticuri. Ei ședeau pe aceste podele. 

--

Cercetătorul și matematicianul Frankie Sneyder a jucat un rol cheie în asamblarea plăcilor ceramice. Sneyder a reconstituit modelele combinând teoremele geometrice și comparându-le cu modelele din palatele lui Irod. 

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura