EDITORIALE

Școala de azi – Alexandru Fintoiu

A început școala. Părinții au cheltuit o mulțime de bani pe flori, caiete, ghiozdane și obiecte necesare pentru noul an de școlar dar și pe nădejdea că într-o zi, sacrificiul celor mai mulți din ei va rodi și copilul va deveni cineva.Din păcate nu școala îl face pe copil să fie cineva ci Dumnezeu. Oricine ai deveni, dacă nu Îl ai pe Dumnezeu cu tine ești doar un abur care piere în anii vieții care se duc oricum. În ultimul timp școala a devenit o expoziție de superficialități și fudulie dar și un concurs de expunere de mașini, haine și părinți cu bani sau de părinți care încearcă să dea tot ca să nu fie mai prejos.

Accentul nu mai este pus de mult pe ceea ce contează cu adevărat. Înainte școala era reprezentată de o concurență corectă cu privire la învățătură, unde nu era importantă apartenența copilului la “nobilime” pentru o atenție sporită. Erau toți egali și din toți ieșea ceva. Acum, banii au încercat să cumpere și ultimul strigăt de durere al simțului moral.

Totul se învârte în jurul la ceea ce ai, nu la ceea ce ești. Chiar dacă mai sunt oameni care au concepții diferite, se înneacă toți în valurile acestei filosofii.

Școala este în regres, o realitate care după părerea mea s-a vrut sau a fost dictată de situații independente de noi. Totuși ne mai luptăm, încercăm și nădăjduim. Fără școală nu se poate.

Ești creștin dar nu uita, școala are nevoie de tine și de caracterul tău. Nu câștigi întodeauna când e vorba să fii. Nota 6 luată cinstit e mai mare decât nota 10 luată în condiții dubioase. Iar ce nu depinde de tine, nu are importanță, știe Dumnezeu. Tu fii corect.

Așa școala de azi mai dă o șansă școlii de mâine.

 

                                                                                                                      Alexandru Fintoiu

Sursa: http://www.ciresarii.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: