ANUNTURI

ÎNTRE POKÉMON, UNTOLD, ȘI CINE MAI ȘTIE CE!

Nu vreau să creadă cineva că am făcut obsesie față de jocul în vogă al acestor zile. Nu, mai degrabă e vorba de o categorie de îndeletniciri care au deja o vechime (prea) mare – jocurile pe calculator care acum au fost „desăvârșite” prin apariția „monstrulețului de buzunar.” De fapt – monstru în toată regula. Categoric, ce altceva ar putea determina pe cineva să alerge după “cai verzi pe pereți”? Acum e evident că lucrurile au fost clădite în această direcție. Numai pentru faptul că au fost considerate “nevinovate”, acum și acesta pare la fel de nevinovat.
Categoric, ce altceva ar putea determina pe cineva să alerge după „cai verzi pe pereți”? Acum e evident că lucrurile au fost clădite în această direcție. Numai pentru faptul că au fost considerate „nevinovate”, acum și acesta pare la fel de nevinovat.
În zadar ne întrebăm ce se întâmplă și nu găsim răspuns. Poate mai exact ar fi că nu vrem să vedem răspunsul. Este vorba de eșecul unei generații, a celei active din această perioadă, în creștere a generației următoare. Am fost îngăduitori cu multe alte „îndeletniciri” care dau dependență de calculator, TV, etc.
La început am zis că sunt bune, că îi face pe tineri să socializeaze împreună, nu e nimic periculos. Am refuzat să vedem câtă pasiune se pune în ele! Câtă determinare! Cât timp! Și am ales să nu vedem adevărul conform căruia nimeni nu-și poate împărți pasiunile între mai multe domenii.
Este pur și simplu imposibil să fii la fel de pasionat față de două lucruri în același timp! (exemplu: nu poți fi și în tabără cu tinerii și la mare!) Așa că, ce să ne mai mirăm că ne-am procopsit și cu Untold-ul! Că lucrurile se leagă! Jocurile sunt însoțite și de muzică! Se putea altfel?
Punctul culminant al jocurilor este Pokémon-ul, punctul culminant al muzicii este Untold-ul! Că de aceea s-au dus acolo cu sutele de mii! Oare ce mai urmează?! Nu vedeți că lucrurile se radicalizează? Începe să dispară zona gri, iar negrul devine din ce în ce mai negru.
Aici am o veste bună: și albul devine din ce în ce mai alb! Pur și simplu că așa spune Biblia referitor la zilele din urmă: „cine-i sfânt să se sfințească, cine-i întinat să se întineze mai departe.”
Da, uriașe alegeri, și grele pentru unii! Prin aceste rânduri nu vreau decât să trag un semnal de alarmă pentru generația tânără. Răul nu se va opri aici. Opriți-vă măcar voi! Alegeți viața, ca să trăiți! Refuzați orice practică, oricât de nevinovată ar părea, care vă transpune, care vă cere pasiunea, inima, timpul.
Acest semnal e mai cu seamă pentru cei atinși de aceste flageluri. Știu și mă bucur să știu că există tineri care în circumstanțele acestea caută mai degrabă să se sfințească! Mi-aș dori să fie cât mai mulți. Să fiți toți!

Sursa: http://tineri.betania.ro/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: