ANUNTURI

Dragostea chinezilor pentru muzica – cheia pentru o trezire spirituala

Xu Chi a fost cântăreț de muzică rock timp de 20 de ani. Cânta în cluburi de noapte și în alte locuri din întreaga China. Dar faima și banii nu l-au ajutat să-și umple golul pe care îl simțea înlăuntru. 

„Mi-a luat ceva timp să recunosc asta, dar plăcerea a fost temporară. Nu a ajuns înlăuntrul sufletului meu”, a spus Xu Chi. 

Xu ne-a povestit cum totul s-a schimbat într-o singură clipită și i-a transformat cariera muzicală.

„Citeam în Biblie, iar Dumnezeu mi-a vorbit prin versetele 7 și 8 din primul capitol din Ieremia care spun așa: ‘Nu zice: «Sunt un copil», căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap.’”, a zis aceasta.

Acele versete au fost ca un fel de revelație pentru el. Xu spune că atunci și-a dat seama că Dumnezeu l-a chemat să își folosească vocea.

--

În loc să mai cânte în cluburi, el a început să organizeze concerte de muzică creștină în toată țara, lucru pe care nimeni nu l-a mai făcut înainte public și la o scară atât de largă.

„După ce am ieșit din divertisment și m-am dedicat total Bisericii și am compus muzică pentru atragerea oamenilor la Hristos, statutul meu social și valorile mi s-au schimbat în totalitate”, a adăugat el.

Și Domnul i-a răsplătit ascultarea. 

--

„Sunt implicat total în această lucrare, de aproape trei ani. În această perioadă, în jur de două milioane de oameni au ajuns să-L primească pe Isus la concertele mele”, ne povestește Xu Chi.

China iubește muzica. Printr-un sondaj de acest fel făcut pentru prima dată în China anul acesta, s-a aflat că 977 de milioane de oameni, adică 75% din întreaga populație a Chinei de 1.3 miliarde de oameni, ascultă muzică regulat. 

Xu știe că are spectatori nelipsiți care sunt deschiși să audă de dragostea lui Dumnezeu. 

„De fiecare dată când pășesc pe acea scenă, simt că trebuie să împărtășesc Evanghelia cu necredincioșii și să le vorbesc despre pocăință și despre iertare, să le împărtășesc cum viața mea stricată a fost restaurată și reînnoită”, spune el.

Datorită exemplului său, din ce în ce mai mulți artiști proclamă Evanghelia prin intermediul muzicii.

China a fost martora unei explozii de competiții muzicale în ultimii ani, iar creștinii au jucat un rol foarte important în câteva dintre acestea. 

Printre aceștia se numără și Li Wenqui, finalista emisiunii televizate de competiție muzicală „Vocea Chinei”. Fiind la vârsta de 18 ani, ea spune că înțelege presiunea cu care se confruntă mulți colegi de-ai ei care sunt în lupta pentru marele premiu. 

„Mulți oameni din China cred că scopul lor pe acest pământ este agonisirea banilor, așa că sacrifică totul pentru a-și urmări acel vis. Dar nu primesc nimic în schimb. Prin muzica mea încerc să-i încurajez pe oameni să-L caute pe Dumnezeu”, a spus Wenqui.

Tatăl lui Li este și managerul ei. El spune că este cu adevărat remarcabil că, în China zilelor noastre, fiica sa poate cânta fără rețineri despre Isus Hristo,s pe un canal național de televiziune. 

„În urmă cu 30 de ani așa ceva era inacceptabil. Acum suntem liberi să cântăm cântece de închinare. Știu că Dumnezeu Își va face glasul auzit în toate națiunile lumii”, a spus acesta.

Joseph Cui păstorește o biserică locală din Beijing. El spune că artiști precum Li și Xu le arată oamenilor un alt gen de muzică care este creativ, îi inspiră și le captează atenția.

„Muzica creștină influențează și alte religii. Dacă ne uităm puțin la muzica budistă, observăm că în mare parte e fără viață și foarte plictisitoare. În ultimul timp, cântecele lor au devenit puțin mai vesele. S-au inspirat din muzica creștină ca să își compună propriile melodii budiste. Acest fapt arată că impactul muzicii creștine este foarte mare”, a spus Cui. 

Asta înseamnă muzica, pentru Xu. Pe lângă faptul că scrie melodii noi și susține concerte creștine, el încearcă să-i convingă și pe alți artiști să își facă curaj să împărtășească dragostea lui Hristos. 

„Cred că sunt foarte mulți cântăreți cărora le este teamă, din anumite motive, să cânte deschis despre Hristos. Mă rog ca din ce în ce mai mulți artiști să prindă curaj, pentru ca oamenii să audă despre dragostea Lui”, a spus Xu în încheiere.

Stiri crestine – Mapamond crestin 629 – iulie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura