EDITORIALE

Alegând robia lui Isus – Alexandru Fintoiu

La o bancă o femeie s-a supărat că nu avea loc să iasă pe ușă din pricina cozii. O mulțime de români plătesc rate pentru lucruri care s-au devalorizat deja. Suntem îndatorați la bănci și încercăm să facem mult cu fiecare leu.Biblia ne spune să nu fim datori nimănui nimic. Motivul pentru care Dumnezeu ne îndeamnă lucrul acesta este că știe că orice datorie față de cineva te face rob. Când ești rob nesilit de nimeni ci doar de liberul arbitru, e cel mai rău. Adio bucurie, închinare, timp și libertate.

Alții sunt robi pasiunilor. Fac orice pentru ceea ce le place. Investesc timp, bani, viață. Sunt în stare să neglijeze familia dacă o au, serviciul sau însăși viața lor.

Mai sunt robi ai viciilor. Le vin idei, n-au liniște până nu le împlinesc. Sacrifică tot. N-au somn, la ora 5 dimineața ies în fața blocului să fumeze, să bea sau să-și satisfacă propriile plăceri.

E plină lumea de oameni dependenți de internet, de muzică, de lucruri, de alții, chiar și de biserică în sensul religios al lucrurilor dar lipsiți de o relație reală cu Dumnezeu.

Există foarte mulți obsedați de știri și bârfe. Nu pot trăi până nu aud ce se mai întâmplă. Slujesc și consumă ceea ce li se oferă prin televizor și internet. Un ecran de 16/9 creează o dependență la fel de mare ca și un drog sau o cafea, de ce nu? Apropo, poți rezista fără să bei cafeaua dimineața? Nu? Atunci ești la fel ca cei ce fumează.

Rob la cineva sau la ceva oricum ești. Cel mai bine e să acceptăm să fim robi ai lui Hristos. Dependenți de El dar eliberați de celelalte, umblând cu El dar detașați de ceea ce ne ținea cândva legați.

Datorii de plătit toți avem într-un fel sau altul. Dar pentru cei care acceptă a plătit Hristos totul. Cei care nu acceptă din diferite motive plata lui Isus, plătesc și aici dar si dincolo.

Până la urmă e alegerea fiecăruia. Dar, fără Isus Hristos nu există viitor sau fericire. E o realitate simplă, frumoasă dar și cruntă.

                                                                                                            Alexandru Fintoiu 

Sursa: http://www.ciresarii.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: