ANUNTURI

Trezirea vine peste bisericile chineze controlate de stat

Este joi seara în provincia Fujian, din sud-estul Chinei. Zeci de oameni dansează, flutură steaguri, sună din șofar, cântă și se închină lui Dumnezeu. Ai zice că aceste imagini sunt din timpul unui serviciu carismatic din SUA, dar nu e așa. Ele sunt din China comunistă și atee, oficial. Iar ceea ce Duan Huilai consideră remarcabil e că această lucru are loc într-o adunare controlată de guvern numită Three-Self Church.Duan Huilai: Au loc schimbări dramatice. Dumnezeu lucrează cu putere în cadrul acestor biserici Three-Self Church.

Duan și soția lui au experimentat personal această mișcare. Amândoi sunt evangheliști și de câțiva ani străbat țara, documentând mișcarea Duhului Sfânt în bisericile Three-Self Church.

Pastorul Duan spune că ceea ce se întâmplă în Beijing și în alte părți din China cu privire la manifestarea puterii lui Dumnezeu în aceste biserici este remarcabil, având în vedere situația Bisericii din ultimii 30 de ani.

Duan Huilai: Fiecare predică rostită în acea vreme trebuia verificată de autorități. Tinerilor nu li se permitea participarea la aceste biserici, așa că ele erau formate doar din oameni în vârstă, în general femei. Era interzis să predici despre Duhul Sfânt. Nu se putea vorbi despre vremurile din urmă sau despre pocăință.

Subiectele despre vindecări, miracole, semne și minuni erau excluse.

În china există două tipuri de biserici: înregistrate și neînregistrate. Adunările înregistrate, cunoscute ca biserici Three-Self Church, sunt aprobate de guvern. Cele neînregistrate, numite uneori subterane sau biserici de case, funcționează în afara controlului guvernului și ani întregi s-au confruntat cu persecuții intense. Cu aceste persecuții a venit o creștere imensă. Bisericile Three-Self Church, însă, nu au experimentat niciodată o creștere explozivă. Până acum.

Dr. Zhao Xiao: Au loc treziri mari în bisericile Three-Self Church. Dacă mergi la Haidian Church, vei găsi un rând mai lung de 100 de metri format din oameni ce vor să intre. În Shenzhen sunt botezați în medie 500 de oameni în fiecare duminică!

În urmă cu 30-40 de ani, guvernul chinez avea o lege care spunea că tinerii sub 18 ani nu puteau participa la aceste biserici. E asta valabil și azi?

Duan Huilai: Numărul lor crește tot mai mult în biserici. Tot mai mulți tineri credincioși, specialiști, celebrități vin la biserică, mai ales în orașele mari, spre deosebire de anii trecuți, când participau doar cei în vârstă, în principal.

La întâlnirea de joi, din provincia Fujian, oamenii s-au întâlnit în cadrul unui eveniment numit „Tabăra Dragostei”. Pastorul Sun Rengui conduce tabăra. El spune că ideea i-a venit în urmă cu 12 ani, când Duhul Sfânt a venit în timp predica la biserica Three-Self Church pe care o păstorește.

Duan Huilai: Eram în mijlocul serviciului. Dintr-o dată, toți cei din biserică au simțit revărsarea ungerii Duhului Sfânt. Unii nu putea sta în picioare, unii au căzut, alții erau amețiți. Când a început închinarea, oamenii au început să plângă. După program, unii erau vindecați. Am văzut demoni scoși din trupurile oamenilor. Vedeam ceva fără precedent. Nu avusesem pregătire teologică despre mișcarea Duhului Sfânt. Era ceva complet nou pentru noi.

Duan Huilai: Eram una dintre primele biserici din zonă care experimentau așa ceva. În scurtă vreme, alți lideri au venit la noi dornici să primească Duhul Sfânt. Mai târziu, au început și ei să vadă mișcarea Duhului Sfânt.

Biserica are două orfelinate și două centre de vârsnici, iar de două ori pe an organizează „Tabăra Dragostei”.

Duan Huilai: Avem patru ținte în tabără: să evanghelizăm oamenii, să întărim familia, să ucenicizăm credincioșii și să încurajăm bisericile Three-Self Church să experimenteze puterea Duhului Sfânt.

Dr. Zhao și mulți alții spun că se simt onorați să ajute cât mai mulți chinezi să-L primească pe Isus Hristos.

Duan Huilai: Numărul creștinilor din China crește rapid. Înseamnă că Hristos începe să aibă un rol în societatea chineză, iar asta e bine.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 614 – 23 aprilie 2016, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

  

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: