ANUNTURI

Parlamentar Oyvind Habrekke: Barnevernet se va prabusi

Øyvind Håbrekke este un politician norvegian, partidul crestin-democrat. El a crescut în Ashford si este în prezent stabilit la Oslo. El a fost consilier si secretar de stat în guvernul Bondevik II si a fost membru al comitetului central al partidului 2003-2009.
BARNEVERNET VA FI CONFISCAT
Esecul notiunilor de baza dupa care functioneaza sistemul de bunastarea copilului se va prabusi, a spus Oyvind Habrekke , care face parte din Partidul Crestin Democratic si este membu in Parlamentul Norvegiei.
Un numar de propuneri legislative de modificare a Legii de protectia copilului sunt acum introduse pentru consultare, iar timpul primaverii urmatoare guvernul va veni cu o noua hartie alba cu privire la protectia copilului.
Oyvind Habrekke, este si membru al comitetului de familie din KrF. El se teme ca revizuirea guvernamentala al serviciului de protectia copilului sa fie facuta fara ca intrebarile de baza sa fie adresate si fara ca politicienii sa aiba o cunostiinta suficient de solida. Dupa ce a lucrat in aceste sector de mai multi ani, concluzia lui Habrekke este una brutala.
– Cand te decizi sa preiei ingrijirea copilului, trebuie sa fii capabil sa te uiti in ochii lui si sa-i zici: Vei primi mai bine. Astazi nu putem.
Multe povestiri de groaza
Doua conditii de baza il ingrijoreaza pe Habrekke: Cresterea imensa in Barnevernet – care el crede ca va continua. Si a doua, Habrekke crede ca este rau ca stim prea putin despre modul in care copiii sunt tratati dupa ce au fost luati de la parintii lor. Nu exista date care sa arate de cate ori un copil trebuie sa schimbe casa/locuinta. In calitate de politician trebuie sa cunosc aceste date, sa stiu daca copilul primeste ingrijirea necesara. Astazi, sistemul se confrunta si cu copii care sunt abandonati de parintii lor, un nou esec a autoritatilor publice.
– Credeti ca este in relatie cu migratia?
– Da, stabilitatea este alfa si omega. Am auzit multe povesti de groaza la unde duc acestea. Dar nu stim daca aceasta este regula sau exceptia. Nu avem nici un fel de date.
In procesul de descompunere
Habrekke constata ca cresterea agentiei de protectia copilului este infricosatoare.
– Nu putem face fata, nu merge hop si gata. Avem nevoie de o pauza. Trebuie sa ne intrebam ce este de facut. Nu este suficient ca guvernul sa resolve problemele de cooperare dintre stat si municipiu. Nici nu este sufficient ca acum copiii vor fi auziti. Cresterea si migratia prezinta un sistem care este pe cale sa se prabuseasca. Rata trebuie schimbata.
– Usor de zis, dar cum sa se faca?
– Trebuie sa avem un criteriu in care copiii sa aiba o oferta de preluare mai buna ca inainte.
– Dar problema este ca atunci cand iei copiii, nu stim ce va fi de partea cealalta?
– Poate ca nu va fi bine. Asta trebuie sa se stie. Fara aceste date nu putem opera prin protectia copilului cu o constiinta curata.
Fluxurile de bani se deschid
Habrekke scoate in evidenta diferenta masurilor luate in casa. El crede ca organizatia a produs prea putine resurse la dispozitia lor prin care sa ajute in timp ce copilul sta la casa parintilor proprii.
– Dar, dupa adoptare, se deschide robinetul. Atunci sunt date milioane in comparativ cu ce s-a dat in timp ce copilul e in casa proprie.
– Credeti ca foster care este favorizat?

Citește mai mult https://rodiagnusdei.wordpress.com/

  

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: