ANUNTURI

Asociatia românilor din Norvegia participa la protestul de la Oslo privind Barnevernet

Printr-un comunicat trimis redacției, Asociația românilor din Norvegia anunță membrii și simpatizanții că Biroul de Conducere al organizației a decis să participe la demonstrația de protest privind Barnevernet, organizată în fața Parlamentului Norvegian, sâmbătă, 20 februarie, orele 15.00 – 19.00.
În comunicat sunt menționate opt solicitări adresate instituției ”Protecția Copilului” și Parlamentului, pe care reprezentanții Asociației românilor din Norvegia le vor susține la protest:
Redactarea de către Barnevernet al unui ”ghid pentru părinți”, măcar în limba engleză; mai multe posibilități de informare privind legea Protecției Copilului și normele de aplicare a acesteia, într-o limbă accesibilă tuturor imigranților.

Asigurarea pentru cei 18 copii de origine română, aflați în acest moment în îngrijirea Barnevernet, a accesului la exersarea limbii materne, a practicării religiei părinților și la cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor românești.

Când se impune luarea unui copil în plasament, prima opțiune, care să fie luată în considerare de către Barnevernet, să fie plasarea copilului în familia extinsă a părinților.

Respectarea dreptului natural al copilului de a fi plasat într-o familie formată din mamă și tată.

Audierile copiilor de către Barnevernet să fie făcute cu înștiințarea părinților și în prezența ”indirectă” a acestora sau a unui reprezentant al acestora.

--

Definirea clară (cu exemple) a următoarelor noțiuni: ”neglijență”, ”abuz psihic”, ”violență verbală”, ”interes superior al copilului”.

Accesul autorităților române (consul, ambasador) la copiii de origine română preluați în plasament, prin cunoașterea locului unde aceștia sunt plasați și prin drept de vizită.

Înființarea unei comisii parlamentare de control, care să verifice și să reevalueze acele cazuri în care există suspiciuni de încălcare a procedurilor legale sau a drepturilor omului.

--

Comunicatul este semnat de președintele asociației, Emanuel Sorin Cioacă și poartă ștampila Asociației românilor din Norvegia (Rumensk Forening i Norge).

  
http://www.jurnaldenord.info

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura