EDITORIALE

NORVEGIA: NORDUL DE DOUA ORI SALBATEC AL EUROPEI

 Toti suntem familiari cu expresia „the wild, wild West!” care desemna imensul Vest Salbatec al Americii de Nord cu secole in urma. Izolat, instrainat si departe de centrele urbane si civilizate, Vestul Salbatec era un tinut fara legi, fara autoritate, unde cei care traiau in afara legii, asa numitii „outlaws”, faceau ce voiau. Adica faradelegi. Indraznim sa spunem ca nu putine si valabile sunt comparatiile intre faradelegile Vestului Salbatec si Norvegia zilelor noastre pe care pe drept am putea sa o etichetam „nordul de doua ori salbetec al Europei” („the Wild, Wild North of Europe”). Caci modul in care Norvegia a atacat Familia Bodnariu si alte familii i-a castigat acest titlu. Deosebirea este ca, in timp ce in Vestul Salbatec faradelegile erau comise de indivizi, in Nordul Salbatec ele sunt comise de stat in numele legii.

 

Doar in Norvegia statul ia copiii de la parintii biologici fara mandat emis de tribunal ori un act semnat de judecator ori instanta. Doar in Norvegia copiii au devenit o marfa care trece din mina unei familii pe miinile altor familii contra unor sume mari de bani alocati de stat in numele intereselor supreme ale copiilor. Doar in Norvegia dreptul de parinte biologic e luat de la parinti de catre stat fara un act judecatoresc, si fara ca parintii sa-si poata lua copiii inapoi pe cale judecatoreasca. In Norvegia statul stigmatizeaza parintii, ii eticheteaza ca fiind abuzivi, si le ia copiii. Parintii sunt oficial patati, iremediabil, pe viata, fara posibilitatea de a se reabilita in ochii societatii ori ai legii. Odata infierati de catre Barnevernet asemenea vitelor in Vestul Salbatec, parintii sunt priviti cu suspiciune de catre vecini, rudenii, societate. Parintilor li se impune o prezumtie a vinovatiei. In loc ca autoritatile sa dovedeasca motive bine intemeiate pentru confiscarea copiilor, statul impune parintilor biologici obligatia de a aduce motive bine intemeiate pentru retrocedarea lor. O tara cu un astfel de sistem inuman nu poate fi numita decit de doua ori salbateca. E Norvegia, o inchisoare pentru suflet, un vast gulag pentru familiile traditionale.

 

In ultimele saptamini am primit la redactie o sumedenie de mesaje din partea cititorilor nostri, cit si din partea multor cetateni straini, care ne-au cerut o analiza a situatiei curente privind confiscarea copiilor Bodnariu. Cetateni straini, unii dintre ei cititori ai materialelor noastre, ne-au solicitat un material in limba engleza pe care sa-l poata citi si sa-l dea cunostintelor lor. In consecinta, AFR a pregatit un comentariu pe acest subiect pe care vi-l punem la dispozitie azi. A fost scris de dl Petre Costea, Presedintele AFR. Din nefericire e disponibil doar in engleza. Redam o mare parte din el, urmaind ca cei interesati sa-l citeasca in intregime aici: http://costea-parlamentuleuropean.ro/content/a%20norway%20gone%20berserk.pdf. Titlul comentariului este A Norway Gone Berserk! (O Norvegie innebunita!) Sunteti invitati sa postati si sa difuzati comentariul in masura in care doriti.

--

 www.alianta-familiilor.ro 

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura