EDITORIALE

Emanuel Mocan un tânăr crestin bucătar participa la Olimpiada bucătarilor din  New Delhi

Incepand cu 26 ianuarie, data la care India aniverseaza 67 ani de cand a devenit Republica, 67 de tineri bucatari din peste 67 de tari se vor intrece pentru a obtine locul 1 la Olimpiada Young Chefs.
Evenimentul se afla la a doua editie, se desfasoara in New Delhi.

„Incredible India” se dovedeste a fi un slogan impecabil avand in vedere grandoarea proiectului si cat a crescut de la o editie la alta.
Este olimpiada bucatarilor din academii, studenti care urmeaza cursurile de management culinar ale unei institutii de invatamant superior. In urma unor evaluari sunt alese academiile participante. Acestea isi aleg studentul cel mai talentat, care la randul lui va fi notat in concurs in functie de creativitate, igiena, gust si utilizarea optima a ingredientelor.
Romania este reprezentata de Emanuel Mocan ca tanar bucatar student si Chef Cezar Munteanu ca mentor, prin American Hotel Academy din Brasov – singura academie privata din domeniul hotelier. Guvernul indian asigura cazarea, restul cheltuielilor fiind acoperite prin autofinantarea academiei, fara nici un fel de sustinere de la nicio asociatie de profil din Romania. Este genul de activitate in care Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism ar trebui sa aiba o implicare activa si s-o promoveze. 
L-am intrebat pe Chef Cezar Munteanu ce asteptari are de la calatoria in India si de la intreaga experienta. Dragostea pentru Romania si pasiunea pentru bucatarie il recomanda ca omul perfect pentru a ne purta drapelul ca trainer in aceasta competitie. Mi-a raspuns cu mandrie si responsabilitate ca isi doreste sa reprezinte tara cu demnitate si profesionalism, iar Emanuel este cel mai potrivit pentru misiune.
Emanuel Mocan are 19 ani, vine dintr-o familie din Dej si este student la American Hotel Academy din Brasov. Talentat si disciplinat, cu un concurs international castigat la Paris la activ, este „unul din cei mai puternici candidati”. Nu o zic eu, nici Chef Cezar Munteanu, ci Abdullah Ahmed, directorul International Institute of Hotel Management. 

Sursa: http://www.tophospitality.ro
  

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura