ANUNTURI

Ambasadorul român la Oslo s-a întâlnit cu familia Bodnariu, iar consulul va putea vizita copiii

image-11-1024x768Ambasadorul României la Oslo, Adrian Gabriel Davidoiu, consulul ambasadei, Mihai Oprescu şi un expert trimis din centrala MAE au avut o întâlnire marţi cu familia Bodnariu şi cu avocatul acesteia, anunţă MAE, care precizează că minorii vor putea fi vizitaţi de consul.

Diplomaţii români au avut o serie de întâlniri pe tema cazului familiei Bodnariu, inclusiv cu reprezentanţi ai Ministerului norvegian de Externe şi ai Ministerului Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale din Norvegia, dar şi cu familia.

„Familiei Bodnariu i s-au recomandat alţi doi avocaţi norvegieni, care s-au ocupat în trecut de cazuri similare şi care pot colabora cu avocatul familiei. Din discuţie a rezultat că sesizările privind eventuale abuzuri ale Barnevernet pot fi adresate doar de familie, prin avocat, către instituţia Fylkesmannen, care este reprezentantul autorităţilor centrale în teritoriu”, a declarat miercuri Raluca Lunculescu, purtătorul de cuvânt al MAE.

Ambasadorul a avut miercuri discuţii pe caz la Ministerul norvegian de Externe, unde a subliniat că este vorba despre un caz social cu impact emoţional şi media foarte mare, a propus realizarea unei cooperări politice pentru gestionarea acestui caz şi a reamintit propunerea formulată de ANPDCA privind integrarea copiilor în familia extinsă a tatălui din România, acest lucru fiind în interesul copiilor de a creşte împreună în mediul cultural şi lingvistic familial.

Ambasadorul român a solicitat permisiunea ca minorii să poată fi vizitaţi de consul în astfel de situaţii şi a transmis mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, al premierului Dacian Cioloş şi al ministrului de Externe, Lazăr Comănescu privind „dorinţa de intensificare a dialogului politic” şi a cooperării practice la nivel de instituţii pentru găsirea unei soluţii.

Partea norvegiană a dat asigurări că există „garanţii procesule pentru părinţi” şi a reiterat faptul că ancheta Barnevernet nu a pus în discuţie aspecte de natură religioasă, fapt confirmat şi de familie.

Continuare> http://www.mediafax.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: