ULTIMELE STIRI

Viața bate filmul sau filmul bate viața?

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Atâta rău în lumeUna din expresiile des folosite pentru a descrie situații extraordinare, spectaculoase sau incredibile este aceasta: „viața bate filmul”, expresie care vrea să sublinieze faptul că, oricât de inventivi ar fi scenariștii și regizorii de filme, viața, prin complexitatea ei, generează situații mult mai „tari” decât scenariile pe care aceștia sunt capabili să le creeze cu toate efectele speciale pe are le au la dispoziție. E o expresie folosită pentru a descrie situații extraordinare.


Ei bine, azi meditam la unele cazuri consiliate, apoi citeam despre cazul mediatizat al copiilor confiscați de autorități în Norvegia și mi-a venit în gând să compar viața cu filmul. Când am adăugat recentele atentate, care parcă se țin lanț, în discuție, chiar am impresia că privesc la un film continuu și mă întrebam: Oare viața bate filmul sau filmul ne trasează viața?

Hai să facem un tablou sumar. Oameni pe străzi speriați, pe lângă ei soldați înarmați până în dinți și dotați cu sisteme pe care nici nu le putem percepe de complexe ce sunt. Adăugăm urmărirea și spionajul aproape de perfecție, care a reușit să știe ce anume a discutat acel cetățean ungur cu prietenii săi la el acasă. Adăugăm stare de alertă teroristă, copii confiscați, imigranți care hălăduiesc prin Europa în pribegie și care nu sunt primiți, dar nici acasă nu mai sunt acceptați. Adăugăm drogurile care se procură așa de ușor, chiar pe lângă liceele din lume. Mai punem promovarea sexualității, rata mare de persoane care cred că identitatea lor e una homosexuală sau care habar nu au ce gen sunt. Dacă mai vorbim de sisteme de monitorizare a agriculturii din satelit, menite să identifice toate suprafeţele cultivate din țară și să estimeze cantitatea de cereale pe care o vor recolta oamenii. Dacă adăugăm și telefoane super-deștepte, computere care au puteri de neimaginat, roboți pe post de soldați, medicamente ciudate, mașini fără șofer, case inteligente și o mie de alte lucruri, vedem că seamănă mult cu scenariile filmelor văzute până acum.

Toată viața actuală, a fost prezentă în filme înainte de a fi trăită. Avem o senzație de deja vu, senzația că trăim în filme și nu în realitate. Oare de ce? Oare nu cumva toată realitatea actuală e fabricată?

de Teofil Gavril. Citeste tot articolul click aici

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27435 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: