EDITORIALE

Efectele încrederii în Dumnezeu – Protecția

Una din marile frici și reocupări ale oamenilor este aceea pentru ocrotire și protecție. Fiecare din noi vrea să își ducă viața într-un mod liniștit și pașnic, în casa lui, să poată să lucreze și să trăiască fără frica și stresul că viața îi este pusă în pericol. În acest sens cu timpul s-a înființat poliția, apoi armata, sau dacă privesc realist cred că ordinea e inversă, dar nu contează în acest context. Oamenii au simțit nevoia ca un organism, un sistem, să „le păzească spatele” în timp ce ei erau preocupați cu munca.

Cu timpul, aceste sisteme s-au diversificat, așa că astăzi avem și organisme militarizate și altele nemilitarizate care să ne păzească. Adică nu avem doar armată și poliție, avem și jandarmerie, trupe de menținere a păcii, și o grămadă de departamente și ramuri ale trupelor militare dar, și sisteme de protecție non militară, cum ar fi cele de sănătate, pensii, protecția copilului, a persoanelor cu handicap, a femeilor, a minorităților și altele greu cuantificabile într-o astfel de meditare.

Toate aceste sisteme s-au inventat pentru că omul se simțea în pericol. Pentru că voia să se simtă în siguranță. Asta ne dovedește că una din cele mai mari nevoie pe care ființa omenească o are, este aceea de a se simți ocrotit, de a se simți în siguranță și îl vedem pe Dumnezeu cunoscând și această nevoie și oferindu-se să ne-o împlinească. David surprinde aspectul acesta în Psalmul 5 și arată, din experiența sa personală, că cei ce se încred în Dumnezeu vor fi ocrotiți de El. „Atunci toți cei ce se încred în Tine, se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti.”

De fapt, David, ca om de război, a simțit nevoia de protecție mai mult ca oricare dintre noi, și a experimentat protecția lui Dumnezeu în multe situații, de multe ori El strigă către Dumnezeu pentru protecție și de multe ori găsește protecția în Dumnezeu. Psalmii sunt plini de astfel de instantanee din viața sa și ne stau drept mărturie. El se încredea în Dumnezeu și a beneficiat „din plin” de protecția Sa. A avut de a face cu leul și ursul, și mai mult decât atât, cu împăratul Saul, plin de toată furia și determinarea să îl omoare, apoi a fost capturat de inamici și dus în casa comandantului lor, apoi a avut multe războaie de dus și în toate, încrederea în Dumnezeu i-a fost un real sistem de protecție.

Exemple mai putem da din Scriptură, sunt foarte multe situații și oameni care s-au încrezut în Dumnezeu, și această încredere le-a conferit protecție. Pe de altă parte vedem la un moment dat ucenicii, care nu s-au încrezut în Mântuitorul și l-au trezit alarmați „Scoală că pierim” când erau pe mare.

de Teofil Gavril. Citeste tot articolul click aici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: